Η ΕΕ υποφέρει από την απώλεια της ρωσικής ενέργειας - Ντράγκι

pixabay / pride1979
Freepen.gr - Η παγκόσμια οικονομική ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει υπονομευθεί σημαντικά λόγω της απώλειας φθηνής ενέργειας από τη Ρωσία, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Μια ευρεία έκθεση που παρουσίασε ο Ντράγκι ανέφερε ότι η μείωση των τιμών της ενέργειας, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και η ενίσχυση των αμυντικών επενδύσεων είναι μεταξύ των κορυφαίων προτεραιοτήτων για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής του μπλοκ.

Σύμφωνα με τον πολιτικό, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός της Ιταλίας την περίοδο 2021-2022, τα κράτη μέλη αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τις υψηλότερες τιμές της ενέργειας και δεν μπορούν πλέον να βασίζονται στις ανοικτές ξένες αγορές.

«Η Ευρώπη έχασε ξαφνικά τον σημαντικότερο προμηθευτή ενέργειας, τη Ρωσία», δήλωσε ο Ντράγκι, τονίζοντας ότι η γεωπολιτική σταθερότητα φθίνει, ενώ οι “εξαρτήσεις της περιοχής έχουν αποδειχθεί τρωτά σημεία”.

Ο πολιτικός και οικονομολόγος αναγνώρισε πως οι τιμές της ενέργειας έχουν μειωθεί σημαντικά από τις κορυφές τους, αλλά τόνισε πως οι εταιρείες της ΕΕ εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τιμές ηλεκτρικής ενέργειας που είναι 150% υψηλότερες από αυτές των ΗΠΑ, ενώ πληρώνουν σχεδόν 350% περισσότερο για το φυσικό αέριο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail