Δεν υπάρχουν καλά νέα στην εξέλιξη του Αρμαγεδδώνα

Η παρακμή του δυτικού πολιτισμού εκτυλίσσεται σε πραγματικό χρόνο μπροστά στα μάτια μας.

Caitlin Johnstone - caitlinjohnstone.com.au
/ Παρουσίαση Freepen.gr

Το Ισραήλ έχει εντείνει την επίθεσή του στη Δυτική Όχθη με μια εισβολή που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει από το 2002, την ίδια στιγμή που μαθαίνουμε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν αγωνίζεται να αυξήσει τις αποστολές όπλων προς το Ισραήλ. Η Haaretz αναφέρει ότι ο Αύγουστος ήταν ο δεύτερος πιο πολυσύχναστος μήνας για αποστολές όπλων από τις ΗΠΑ στην αεροπορική βάση Nevatim του Ισραήλ, δεύτερος μετά τον Οκτώβριο του 2023.

Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση Μπάιντεν που διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς πως εργάζεται «ακούραστα» και «νυχθημερόν» για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Διαπράττουν γενοκτονία και λένε ψέματα γι' αυτό, ενώ γελούν και χαμογελούν και πανηγυρίζουν για τη «χαρά» της εκστρατείας της Καμάλα Χάρις.

Εν τω μεταξύ στο Ηνωμένο Βασίλειο η κυβέρνηση τρελαίνεται να συλλαμβάνει τους επικριτές των υποστηριζόμενων από τη Δύση φρικαλεοτήτων του Ισραήλ για εγκλήματα λόγου. Επιφανείς φιλοπαλαιστινιακές φωνές όπως ο Richard Medhurst, η Sarah Wilkinson και ο Richard Barnard μπήκαν στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας τις τελευταίες ημέρες βάσει του βρετανικού νόμου περί τρομοκρατίας με τον ισχυρισμό ότι υποστήριξαν υπερβολικά απαγορευμένες ομάδες κατά την έκφραση της πολιτικής τους γνώμης για τα πρόσφατα γεγονότα στη Μέση Ανατολή. Προστίθενται στον Βρετανό δημοσιογράφο Κιτ Κλάρενμπεργκ και τον πρώην πρέσβη της Βρετανίας Κρεγκ Μάρεϊ, οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση για εγκλήματα λόγου βάσει του ίδιου νόμου πέρυσι.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει στην Αυστραλία, όπου η υψηλού προφίλ δημοσιογράφος Μαίρη Κωστακίδη αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραβίαση του νόμου περί φυλετικών διακρίσεων για δύο retweets σχετικά με το Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ, τα οποία προσέβαλαν τη Σιωνιστική Ομοσπονδία Αυστραλίας. Η κίνηση αυτή έγινε λίγο μετά τον διορισμό από την αυστραλιανή κυβέρνηση του πρώτου «απεσταλμένου για τον αντισημιτισμό», μια κίνηση που πολλοί φοβήθηκαν ότι θα οδηγούσε σε καταστολή του λόγου που είναι επικριτικός για το Ισραήλ.

Και στη Γαλλία ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αρνήθηκε να τιμήσει τα αποτελέσματα των εκλογών, στις οποίες η αριστερή συμμαχία του Νέου Λαϊκού Μετώπου κέρδισε μια πλειονότητα τον Ιούλιο, διορίζοντας νέο πρωθυπουργό. Πολλοί κατηγόρησαν τον πρόεδρο πως ενορχήστρωσε πραξικόπημα και οι ενέργειες του Μακρόν αναφέρονται ευρέως ως απόδειξη ότι οι λεγόμενοι «κεντρώοι» του δυτικού φιλελευθερισμού θα συμμαχούν πάντα με τους φασίστες για να σταματήσουν κάθε κίνηση προς τον σοσιαλισμό. Ο Jean-Luc Mélenchon, ο οποίος ηγείται του μεγαλύτερου κόμματος του Νέου Λαϊκού Μετώπου, υποσχέθηκε πρόσφατα να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη «το συντομότερο δυνατό».

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι Ρώσοι προειδοποιούν για έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, καθώς ο πόλεμος δι' αντιπροσώπων της δυτικής αυτοκρατορίας στην Ουκρανία συνεχίζει να κλιμακώνεται. Οι Ζελενσκιώτες επικαλούνται την ουκρανική εισβολή στο Κουρσκ ως απόδειξη ότι η Μόσχα μπλοφάρει για όλες τις κόκκινες γραμμές της, λέγοντας ότι η μεγαλύτερη εισβολή στη Ρωσία από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο αποδεικνύει ότι ο μόνος πραγματικός κίνδυνος είναι η απροθυμία του ΝΑΤΟ να κλιμακώσει περαιτέρω με περισσότερες επιθέσεις βαθύτερα στο ρωσικό έδαφος.

Βέβαια, ρίξτε κάθε προσοχή στον άνεμο και συνεχίστε να εντείνετε το μπρα ντε φερ με μια πυρηνική υπερδύναμη. Ποιο είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί;

Ποια είναι λοιπόν τα καλά νέα;

Δεν υπάρχουν.

Δεν υπάρχει κανένα καλό νέο που να μπορεί να βρεθεί στην εξέλιξη της δυστοπίας και του Αρμαγεδδώνα. Δεν θα ήταν λογικό να περιμένουμε το αντίθετο.

Αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει τίποτα για να είμαστε χαρούμενοι ή ότι δεν υπάρχει χαρά ή ομορφιά στον κόσμο μας. Η χαρά και η ομορφιά μπορούν να βρεθούν όπου κι αν κοιτάξετε. Απλώς δεν πρόκειται να γίνετε ευτυχισμένοι διαβάζοντας τις πραγματικές ειδήσεις για τους καιρούς που ζούμε.

Ζούμε σε έναν ασύλληπτα όμορφο κόσμο και η ευτυχία είναι η προεπιλεγμένη θέση της ανθρώπινης συνείδησης κάτω από όλη την τρέλα και τον εγωκεντρισμό που έχουμε συσσωρεύσει πάνω της. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη εσωτερική δουλειά και εσωτερική διαύγεια και μπορείτε να βιώσετε τόση ευτυχία και ομορφιά όση μπορείτε να αντέξετε σε κάθε στιγμή της ξύπνιας ζωής σας.

Υπάρχει εκπληκτική ομορφιά που μπορεί να βρεθεί στην κορυφή του κύματος της αποκάλυψης. Οι γλάροι και τα κοράκια που τσακώνονται για τα σκουπίδια των φαστ φουντ στο δρόμο. Ο ανερχόμενος καπνός από τα εργοστάσια. Η μυρωδιά των καυσαερίων και ο ξέφρενος θόρυβος της κυκλοφορίας και του καπιταλισμού. Είναι όλα τόσο όμορφα.

Ο καθένας μας έχει ευλογηθεί με το δώρο της ανθρώπινης ζωής και κάθε ανθρώπινη ζωή είναι μια ευκαιρία να βιώσουμε περισσότερη απόλαυση από ό,τι θα μπορούσαμε ποτέ να ονειρευτούμε, αν μπορέσουμε απλώς να μάθουμε να διαπερνάμε τις ψευδαισθήσεις του εγώ και της δυαδικότητας και να αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε τη ζωή όπως πραγματικά εμφανίζεται σε κάθε στιγμή. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη ειλικρινής αναζήτηση και περιέργεια για την αληθινή φύση του νου, την αληθινή φύση του εαυτού και την αληθινή φύση της αντίληψης.

Και αν μπορέσουμε να ανοίξουμε τα μάτια μας με αυτόν τον τρόπο, ως πρόσθετο μπόνους μπορούμε να φτάσουμε να αναγνωρίσουμε πως τα πράγματα δεν είναι τελικά απελπιστικά για την ανθρωπότητα. Ότι ενώ όλα τα συστήματα της κοινωνίας μας είναι εντελώς κλειδωμένα για να εμποδίσουν την υγεία και την αλλαγή με κάθε ουσιαστικό τρόπο αυτή τη στιγμή, όλοι μας έχουμε μέσα μας μια τεράστια δυνατότητα που δεν είχαμε υπολογίσει ποτέ προηγουμένως. Πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί πραγματικά να υπερβεί την ανθυγιεινή σχέση με τη νοητική αφήγηση που του επέτρεψε να προπαγανδίζεται και να υποδουλώνεται ψυχολογικά στο status quo όλο αυτό το διάστημα, και να αρχίσει να κινείται με πραγματική ελευθερία μέσα στον κόσμο μας.

Όλη η ανθρωπότητα έχει τη δυνατότητα να αφυπνιστεί από την παραπλανητική της τάση να προσδίδει στη νοητική αφήγηση τη δύναμη της πίστης. Αν αυτό μπορεί να συμβεί σε έναν μεμονωμένο άνθρωπο (και σίγουρα μπορεί), τότε μπορεί να συμβεί και στην ανθρωπότητα ως συλλογικότητα. Αυτό το δυναμικό κοιμάται μέσα σε όλους μας, περιμένοντας να αφυπνιστεί.

Κάθε είδος φτάνει κάποια στιγμή σε ένα σημείο προσαρμογής ή εξαφάνισης, όπου πρέπει να προσαρμοστεί στις μεταβαλλόμενες συνθήκες αυτού του πλανήτη ή να εξαφανιστεί στα αρχεία των απολιθωμάτων. Η ανθρωπότητα φτάνει σε μια τέτοια συγκυρία σήμερα. Είτε θα αφυπνίσουμε το δυναμικό που λανθάνει μέσα σε όλους μας για να γίνουμε ένα πραγματικά συνειδητό είδος, είτε θα ακολουθήσουμε τον δρόμο των δεινοσαύρων. Έχουμε την ελευθερία να πάμε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Στο μεταξύ, η ζωή είναι όμορφη και η ζωή είναι χαρούμενη, ακόμη και στο χείλος της υπαρξιακής αβύσσου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ξυπνήσουμε αρκετά ώστε να απολαύσουμε αυτό το γεγονός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail