Το Ισραήλ θέλει να σύρει ολόκληρη την περιοχή σε πόλεμο, εμπλέκεται στην τρομοκρατία, λέει ο Ερντογάν

Gavriil Grigorov/TASS
Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πιστεύει ότι το Ισραήλ ενεργεί ως τρομοκρατική οργάνωση, με στόχο όχι μόνο τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά ολόκληρη την περιοχή.

«Έχω πει από την αρχή πως το Ισραήλ δεν έχει ως στόχο μόνο τη Λωρίδα της Γάζας. Οι πρόσφατες επιθέσεις στο Λίβανο επιβεβαίωσαν τις υποψίες μας ότι το σχέδιο της ισραηλινής ηγεσίας είναι να εξαπλωθεί ο πόλεμος σε ολόκληρη την περιοχή. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και η συμμορία του στήνουν κάθε είδους προκλήσεις για να εφαρμόσουν τη ριζοσπαστική σιωνιστική ιδεολογία τους. Η πίεση στο Ισραήλ πρέπει να ενταθεί περαιτέρω για να αποτραπεί η παρασύρση της περιοχής σε μια ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή», δήλωσε ο Ερντογάν στα μέσα ενημέρωσης πριν πετάξει για τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Είπε ότι θα απευθυνθεί στη ΓΣ του ΟΗΕ την πρώτη ημέρα για να ζητήσει από τους συμμετέχοντες να θυμηθούν «την ανάγκη ανάληψης δράσης κατά της γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας και της επιθετικής πολιτικής του Ισραήλ».

«Για άλλη μια φορά, δυστυχώς, βλέπουμε ότι το Ισραήλ πραγματοποιεί επιθέσεις όχι ως κράτος αλλά ως τρομοκρατική οργάνωση. Πρόκειται για κρατική τρομοκρατία. Οι τελευταίες ψηφιακές επιθέσεις [οι εκρήξεις συσκευών επικοινωνίας στο Λίβανο] είναι μια πολύ σαφής επιβεβαίωση αυτού. Με αυτή την επίθεση το Ισραήλ έδειξε ξεκάθαρα πως δεν νοιάζεται για τους αμάχους και θα προσπαθήσει να επιτύχει τους σκοτεινούς στόχους του με οποιοδήποτε κόστος», δήλωσε ο Ερντογάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail