Ο Λαβρόφ ζητά πρακτικά βήματα για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους

Kristina Kormilitsyna/POOL/TASS
Freepen.gr - Η Ρωσία και οι χώρες του Κόλπου καλούν για τη λήψη πρακτικών μέτρων προς την κατεύθυνση της ίδρυσης του παλαιστινιακού κράτους σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά τη συνάντηση του Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ της Ρωσίας και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.

«Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη διεθνή κατάσταση, πρώτα απ' όλα στη Μέση Ανατολή και στην τραγωδία που εκτυλίσσεται στα παλαιστινιακά εδάφη: τόσο στη Γάζα όσο και στη Δυτική Όχθη», δήλωσε ο Λαβρόφ. «Μοιραζόμαστε τη θέση ότι είναι απαραίτητο να σταματήσει αμέσως η βία, να επιλυθούν τα ανθρωπιστικά προβλήματα και να αρχίσουν οι πρακτικές εργασίες για την εφαρμογή του ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών για την ίδρυση του Παλαιστινιακού Κράτους που θα συνυπάρχει με το Ισραήλ με ειρήνη και ασφάλεια».

Ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης έφθασε στο Ριάντ στις 8 Σεπτεμβρίου για να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του Στρατηγικού Διαλόγου του Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας-Περσικού Κόλπου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail