Πώς η εμμονή της Ουάσινγκτον με την Ουκρανία παραλίγο να σκοτώσει τον Τραμπ

ΑΡ Photo/Αlex Βabenko
Ο άνθρωπος που φέρεται ευρέως να βρίσκεται πίσω από τους πυροβολισμούς στο γκολφ κλαμπ της Φλόριντα φαίνεται να έχει εμμονή με το αφήγημα του κατεστημένου για την Ουκρανία


Αυτός ο τρελός είχε εμμονή να απαντήσει στις αδιάκοπες εκκλήσεις της Δύσης για την Ουκρανία. Κανείς δεν πρέπει να εκπλαγεί με αυτό το αποτέλεσμα.
 
Από τη Rachel Marsden, αρθρογράφο, πολιτικό στρατηγικό σύμβουλο και οικοδέσποινα ανεξάρτητης παραγωγής talk-shows στα γαλλικά και στα αγγλικά - rachelmarsden.com - RUSSIA TODAY /  Παρουσίαση Freepen.gr

Για δεύτερη φορά μέσα σε τόσους μήνες, το FBI επιβεβαίωσε ότι κάποιος προσπάθησε να δολοφονήσει τον πρώην (και ενδεχομένως μελλοντικό) πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ - αυτή τη φορά ενώ έπαιζε γκολφ στο σπίτι του στη Φλόριντα, το Μαρ-Α-Λάγκο, στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο ύποπτος έχει αναγνωριστεί ευρέως ως ο Ράιαν Γουέσλεϊ Ρούθ από τη Χαβάη μέσω της Βόρειας Καρολίνας και (πιο πρόσφατα) του Κιέβου, όπου ήθελε να ανέβει στο άρμα που ξεδίπλωσε η Ουάσινγκτον και η Ουκρανία. Προφανώς ήταν πολύ πρόθυμος.

Σε συνέντευξή του από την Ουκρανία για το Newsweek το 2022, ο Routh είπε πως αρχικά πήγε εκεί για να πολεμήσει. «Όλοι σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να παρακινηθούν να έρθουν εδώ και να υποστηρίξουν τους Ουκρανούς», είπε, απηχώντας την επίσημη Ουάσινγκτον εκείνη την εποχή, και εξηγώντας ότι επειδή ήταν 56 ετών χωρίς στρατιωτική εμπειρία, δεν ήταν “ιδανικός υποψήφιος” για τροφή για κανόνια. Έτσι, προχώρησε στο «σχέδιο Β» του, το οποίο ήταν να επιστρατεύσει άλλους μαχητές από όλο τον κόσμο για λογαριασμό της Ουκρανίας, ώστε να γίνουν βορά για κανόνια.

Τον επόμενο χρόνο, το μέσο ενημέρωσης Semafor, που εδρεύει στις ΗΠΑ, περιέγραφε τον Ρούθ ως «επικεφαλής του Διεθνούς Κέντρου Εθελοντών στην Ουκρανία, ενός ιδιωτικού οργανισμού που βοηθάει τους ξένους που επιθυμούν να βοηθήσουν την πολεμική προσπάθεια να συνδεθούν με στρατιωτικές μονάδες και ομάδες βοήθειας».

Ο Ρούθ δήλωσε στο πρακτορείο ότι «είχε εταίρους που συναντιόντουσαν με το [υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας] κάθε εβδομάδα και ακόμη δεν έχει καταφέρει να τους πείσει να συμφωνήσουν να εκδώσουν έστω και μία βίζα» για τους εκπαιδευμένους στις ΗΠΑ Αφγανούς μαχητές που, όπως είπε, προσπαθούσε να κινητοποιήσει για το Κίεβο, αναφέροντας επίσης ονομαστικά ένα «πρώην επίλεκτο μέλος αφγανικής μονάδας αναγνώρισης» που είπε ότι εκατοντάδες Αφγανοί σαν κι αυτόν ήθελαν να μπουν.

Το δημοσίευμα σημείωνε τις ουκρανικές ανησυχίες ότι οι Αφγανοί θα μπορούσαν να καταλήξουν να είναι Ρώσοι διεισδυτές. Καμία αναφορά, ωστόσο, για την προβληματική φύση του ενθουσιασμού του Ρουθ. Αλλά γιατί να υπάρχει; Η ίδια του η χώρα φτυάριζε δισεκατομμύρια από την πόρτα και έστελνε όπλα μαζί με ολόκληρο τον δυτικό κόσμο στο Κίεβο, καθώς καλούσε τους αλλοδαπούς παντού να συμμετάσχουν στον αγώνα. Αυτός ο τύπος το πήρε αυτό κυριολεκτικά, όπως και πολλοί άλλοι.

Κάθε είδους διαφωνία ή παρεμβολή ελαφρυντικών παραγόντων ή αναλύσεων για να αμβλυνθεί η κραυγαλέα πλύση εγκεφάλου από επίσημες πηγές είτε λογοκρίθηκε εντελώς είτε απορρίφθηκε και απαξιώθηκε ως παραπληροφόρηση ή αθέμιτη επιρροή.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, κατά την έκδοση νέων κυρώσεων εναντίον μιας πλατφόρμας εναλλακτικής ανάλυσης και πληροφόρησης για την Ουκρανία, του RT, ο συντονιστής του Κέντρου Παγκόσμιας Δέσμευσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ, James Rubin, υπογράμμισε ότι «ένας από τους λόγους για τους οποίους τόσο μεγάλο μέρος του κόσμου δεν έχει υποστηρίξει πλήρως την Ουκρανία, όπως θα περίμενε κανείς, δεδομένου πως η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και παραβίασε τον κανόνα νούμερο ένα του διεθνούς συστήματος, είναι εξαιτίας της ευρείας εμβέλειας και εμβέλειας του RT».

Λοιπόν, είναι αυτός ο τύπος, ο Routh, αρκετά υποστηρικτικός για εσάς στην Ουάσιγκτον; Δεν φαίνεται να έχει αμβλυνθεί ο ενθουσιασμός του από την προβολή του RT. Ίσως όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχαν γίνει, όμως.

Τον Μάρτιο του 2023, οι New York Times έγραφαν ότι «άνθρωποι που δεν θα επιτρεπόταν να πλησιάσουν το πεδίο της μάχης σε έναν πόλεμο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δραστηριοποιούνται στο ουκρανικό μέτωπο, με εύκολη πρόσβαση σε αμερικανικά όπλα». Το δημοσίευμα περιελάμβανε τον «πρώην εργάτη οικοδομών» (που έγινε wannabe Ράμπο) Ρούθ, ο οποίος πήρε συνέντευξη από τους Times στην Ουάσινγκτον, ο οποίος σχεδίαζε να μεταφέρει μελλοντικούς Αφγανούς στρατιώτες για τις γραμμές του μετώπου του Κιέβου «σε ορισμένες περιπτώσεις παράνομα, από το Πακιστάν και το Ιράν στην Ουκρανία». Εντελώς εντάξει, απολύτως φυσιολογικό.

Ο Routh συγκέντρωσε 1.865 δολάρια από μια διαδικτυακή προσπάθεια crowdfunding που δημιούργησε μια υποτιθέμενη αρραβωνιαστικιά του το 2022, ισχυριζόμενος ότι «κανόνισε την παράδοση 120 μη επανδρωμένων αεροσκαφών στις γραμμές του μετώπου» και «δώρισε τον τακτικό εξοπλισμό του σε στρατιώτες που πολεμούν στις γραμμές του μετώπου». Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν προορίζονταν για περισσότερες προμήθειες, συμπεριλαμβανομένου του τακτικού εξοπλισμού, σύμφωνα με την έκκληση, συνοδευόμενη από φωτογραφίες του που ποζάρει δίπλα σε Ουκρανούς μαχητές.

Σκέφτηκαν ποτέ οι αξιωματούχοι της Ουάσινγκτον πως κάποιος από αυτόν τον εξοπλισμό, τις δεξιότητες ή το αχαλίνωτο πάθος, στα χέρια ενός τύπου που προφανώς είπε στην αρραβωνιαστικιά του ότι βρισκόταν στο Κίεβο «κατασκευάζοντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη», θα μπορούσε ενδεχομένως να καταλήξει να χρησιμοποιηθεί κάποια μέρα στην απόπειρα δολοφονίας ενός πρώην Αμερικανού προέδρου;

Η Ουάσινγκτον θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα. Η Τρίτη Ταξιαρχία Εφόδου της Ουκρανίας, που χαιρετίστηκε ως ήρωας στην Ουκρανία και σε εκστρατείες δημοσίων σχέσεων σε όλο τον δυτικό κόσμο σε μια καλοκαιρινή ευρωπαϊκή περιοδεία και σε προηγούμενες επισκέψεις στο βρετανικό κοινοβούλιο και σε πανεπιστημιουπόλεις ελίτ των ΗΠΑ, όπως το Στάνφορντ, είχε τον γαλλικό Τύπο, το Mediapart, να επισημαίνει όλα τα ναζιστικά τατουάζ και την εξύμνηση του Χίτλερ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ήρθαν στο φως όταν εκπαιδεύτηκαν στη Γαλλία στο στρατόπεδο La Courtine. Η μετονομασμένη Ταξιαρχία Αζόφ είναι σαφές ότι δεν έχει απομακρυνθεί πολύ από τις ρίζες που είχαν κάνει τους Καναδούς στρατιωτικούς να ανησυχούν ότι εκπαίδευαν τύπους με ναζιστικά σημάδια τουλάχιστον από το 2018, σύμφωνα με την Ottawa Citizen.

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να εξακριβωθεί ο βαθμός στον οποίο ο Ρούθ μπορεί να έχει επηρεαστεί από το είδος του εξτρεμισμού που συνδέεται με τέτοιες ομάδες, αλλά μήπως έχει σημασία πια, όταν όλοι αυτοί βρίσκονται κυριολεκτικά στην ίδια ρητορική σελίδα με τις πραγματικές δυτικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ουάσινγκτον; Σοβαρά, δείξτε μου μια περίπτωση όπου η Ουάσινγκτον προσπάθησε να απαλύνει, να μετριάσει, να επικρίνει ή ακόμη και να ελέγξει τα γεγονότα σε οποιαδήποτε δράση ή μήνυμα αυτών των ομάδων αντί να τις υπερασπιστεί ευθέως. Θα περιμένω.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον στάθηκε κυριολεκτικά μαζί τους στο Λονδίνο, κρατώντας τη σημαία τους με τον ναζιστικό συμβολισμό ενσωματωμένο, απολαμβάνοντας την υποστήριξη άλλων Βρετανών νομοθετών. Τον Ιούνιο του 2024, η Ουάσινγκτον ήρε την απαγόρευση απευθείας παροχής όπλων στην Ταξιαρχία Αζόφ, υποστηρίζοντας πως οι όποιοι φόβοι για νεοναζισμό ήταν αβάσιμοι. Φαίνεται ότι προσπαθούν απεγνωσμένα να κάνουν διάκριση μεταξύ των νεοναζί που κάνουν πράξη τον εξτρεμισμό τους και εκείνων που απλά θέλουν να διατηρούν τον συμβολισμό ως ένα είδος ακίνδυνου νεύματος στην ιστορία. Και οποιοσδήποτε επισημαίνει πόσο προβληματικό μπορεί να είναι αυτό, απλώς κάνει πλάκα στον Πούτιν και τη Ρωσία.

Με την ένταση της δυτικής προπαγάνδας να έχει δυναμώσει, η Ουάσινγκτον συνεχίζει επίσης την καταστολή της αντιφατικής συζήτησης που προέρχεται από τις λίγες πηγές που την προγραμματίζουν (όπως το RT). Είναι άραγε περίεργο πως αυτός ο τύπος ο Ρούθ, με μια δυνητικά αδύναμη αντίληψη της πραγματικότητας εξ αρχής, και του οποίου ο γιος έχει μιλήσει για το πόσο μονοσήμαντα παθιασμένος είναι με την Ουκρανία, φέρεται να προσπάθησε να δολοφονήσει τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ που έχει μιλήσει έντονα για την ανάγκη να σταματήσει να τροφοδοτεί τη σύγκρουση στην Ουκρανία με αμερικανικά όπλα και μετρητά και να καταλήξει σε μια συμφωνία με τη Ρωσία για την ειρήνη;

Δεν θα ήταν η πρώτη φορά που ένας δυτικός ηγέτης που παρουσιάζεται δημοσίως ως λιγότερο ενθουσιώδης για τη θέση του κατεστημένου σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία γίνεται στόχος βίαιης επίθεσης. Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίκο, ο λαϊκιστής αριστερός ηγέτης της Σλοβακίας, ο οποίος επέζησε από πυροβολισμό στο στομάχι νωρίτερα φέτος, επανέλαβε ο ίδιος τα όσα είπαν οι αρχές της χώρας του σχετικά με τα κίνητρα του δράστη που σχετίζονται με τις διαφορετικές απόψεις του Φίκο για την Ουκρανία, οι οποίες έχουν συμπεριλάβει εκκλήσεις για περισσότερες ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία και τον τερματισμό τόσο της στρατιωτικής υποστήριξης της Ουκρανίας όσο και των κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Το δυτικό κατεστημένο έχει βάλει τα δυνατά του για να εξαλείψει την κριτική σκέψη λογοκρίνοντας και ποινικοποιώντας πλατφόρμες που προσπάθησαν να εισάγουν κάποια ισορροπία ή λογική στη συζήτηση - σαν να μην θέλουν πραγματικά να υπάρχει καθόλου συζήτηση όταν πρόκειται για τις επίσημες θέσεις τους, όπως επιβεβαιώνουν τα σχόλια του Rubin την περασμένη εβδομάδα για το RT.

Αυτή η δυσανεξία στη συζήτηση γίνεται επικίνδυνα κανονική. Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ επιβεβαίωσε πρόσφατα την πίεση που ασκείται στις δικές του πλατφόρμες για να λογοκρίνει αφηγήσεις που σχετίζονται με το Covid και αποκλίνουν από την επίσημη κυβερνητική προπαγάνδα. Παρομοίως, ο Καναδάς χρησιμοποίησε τεχνικές προπαγάνδας στρατιωτικού επιπέδου, οι οποίες ακονίστηκαν στα πεδία μάχης του Αφγανιστάν, για να κάνει πλύση εγκεφάλου στους πολίτες του, ώστε να συμμορφωθούν με τις αφηγήσεις του Covid. Ο επίσημος ριζοσπαστισμός γύρω από αυτό το θέμα ήταν τόσο εμφανής όσο και στην Ουκρανία. Περίπου το μόνο πραγματικά σοκαριστικό είναι ότι χρειάστηκε τόσο πολύς χρόνος για να αντιδράσει πραγματικά ένα θύμα της δυτικής πλύσης εγκεφάλου στην πυροσβεστική μάνικα της προπαγάνδας με έναν τρόπο που χτυπάει πίσω στην αμερικανική δημοκρατία με τον πιο φρικτό τρόπο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail