Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στα ουκρανικά μέτωπα

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν σταματούν να προσπαθούν να επιτεθούν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου, η ρωσική αεράμυνα κατέστρεψε 16 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις παραμεθόριες περιοχές Μπριάνσκ και Κουρσκ. Από την άλλη πλευρά, ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έφτασαν στους στόχους τους σε ουκρανικές περιοχές στα μετόπισθεν, σημειώνει το southfront.press.

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε και πάλι ότι οι πανίσχυρες ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν σχεδόν όλα τα ρωσικά drones που στόχευσαν ουκρανικό έδαφος. Τις πολλαπλές εκρήξεις και ζημιές, το Κίεβο προσπάθησε να τις εξηγήσει με τα υποτιθέμενα πεσμένα συντρίμμια των κατεστραμμένων UAV.

Τοπικές πηγές ανέφεραν μια σειρά εκρήξεων σε όλη τη χώρα, ιδίως στις περιοχές του Μυκολαίβ, της Οδησσού, του Χάρκοβο, του Κιέβου, του Τσερνίγκιβ, της Χερσώνας και του Ντενεπροπετρόβσκ. Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στο Μίργκοροντ στην περιοχή της Πολτάβα. Πολυάριθμοι στόχοι καταστράφηκαν από ρωσικά πλήγματα ακριβείας στη συνοριακή περιοχή Sumy. Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων καταστράφηκαν εγκαταστάσεις ενεργειακών υποδομών, αποθήκες πυρομαχικών και στρατιωτικός εξοπλισμός.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χάνουν πολλά ακριβά συστήματα του ΝΑΤΟ που έχουν συσσωρευτεί κοντά στα ρωσικά σύνορα για να υποστηρίξουν τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις στην περιοχή του Κουρσκ. Σύμφωνα με αναφορές από την πρώτη γραμμή του μετώπου, ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι έπληξαν άλλο ένα αμερικανικής κατασκευής σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, καθώς και τα πυρομαχικά και το στρατιωτικό προσωπικό του. Συνολικά, ο ουκρανικός στρατός έχασε τουλάχιστον επτά αμερικανικής κατασκευής HIMARS και τον ίδιο αριθμό M270 MLRS ως αποτέλεσμα των ρωσικών πληγμάτων στη συνοριακή περιοχή Sumy κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα.

Παρά τις βαριές απώλειες, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση συνεχίζει τις επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος. Καθηλωμένες στις περιοχές γύρω από την Sudzha, οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν νέες επιθέσεις στα νώτα της προελαύνοντος ρωσικού σχηματισμού. Μόνο την προηγούμενη ημέρα, τουλάχιστον τέσσερις ουκρανικές επιθέσεις αποκρούστηκαν στην περιοχή του Βεσελόε, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν περισσότερες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν προς την κατεύθυνση του Σεβέρσκ, όπου πλησιάζουν σιγά-σιγά την πόλη από τα νότια και τα ανατολικά. Στις 17 Σεπτεμβρίου, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν επιθέσεις από τη Zolotarevka και επέκτειναν τη ζώνη ελέγχου τους δυτικά του χωριού. Ένα σημαντικό ουκρανικό οχυρό καταστράφηκε στην περιοχή, ανοίγοντας το δρόμο για περαιτέρω ρωσική επίθεση.

Έχοντας προσεγγίσει τις πόλεις Pokrovsk και Mirnograd, ο ρωσικός στρατός ευθυγραμμίζει τα πλευρά του προς αυτή την κατεύθυνση. Στα νότια, οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν την πόλη Ουκρανσκ και προελαύνουν στους δρόμους της. Ταυτόχρονα, τα ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν το χωριό Tsukurino, όπου θα κόψουν μια στρατηγικής σημασίας σιδηροδρομική γραμμή και θα περιπλέξουν την ουκρανική εφοδιαστική μεταξύ δύο μεγάλων ουκρανικών προπυργίων στο Pokrovsk και το Kurahovo. Η ρωσική επίθεση συνεχίζεται στο Selidovo και στο Gornyak.

Ο ουκρανικός στρατός αναγκάζεται να μεταφέρει εφεδρικές μονάδες από τη μια κατεύθυνση στην άλλη σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα αδύναμα σημεία της άμυνας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail