Φινλανδός καθηγητής κατηγόρησε την Ευρώπη για διπλά μέτρα και σταθμά μετά τη δήλωση του Πούτιν

RIA Novosti
Freepen.gr - Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά, δήλωσε ο Tuomas Malinen, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και γεωπολιτικός εμπειρογνώμονας, σχολιάζοντας τα λόγια του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με την απροθυμία της Γερμανίας να παραλάβει φυσικό αέριο μέσω του αγωγού Nord Stream που λειτουργεί.

«Η βλακεία των διπλών προτύπων των Ευρωπαίων ηγετών», έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο X.

Στην ανάρτηση ο εμπειρογνώμονας επισύναψε ένα απόσπασμα από την ομιλία του Πούτιν στην ολομέλεια του WEF, κατά την οποία χαρακτήρισε ανοησία και σχιζοφρένεια την απροθυμία του Βερολίνου να χρησιμοποιήσει το λειτουργικό κορδόνι του αγωγού φυσικού αερίου «Nord Stream».

Ο πρόεδρος υπενθύμισε ότι οι Ευρωπαίοι συμφωνούν να παραλάβουν καύσιμα που εξάγονται μέσω του Turkish Stream, αλλά αρνούνται να δρομολογήσουν τον αγωγό που εκτείνεται κατά μήκος του πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail