Δραματική προειδοποίηση στη ΓΣ του ΟΗΕ για μια «σκοτεινή εποχή» για την ανθρωπότητα

pixabay / padrinan
Freepen.gr - Ο ηγέτης του Σαλβαδόρ Nayib Bukele δήλωσε ότι έχει φτάσει μια «σκοτεινή εποχή» για την ανθρωπότητα, τα συμπτώματα της οποίας περιλαμβάνουν τον περιορισμό των ελευθεριών και τις διεθνείς συγκρούσεις.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα σκοτεινή εποχή για την ανθρωπότητα. Ως Σαλβαδοριανοί αναγνωρίζουμε αυτά τα συμπτώματα παρακμής όταν τα βλέπουμε, επειδή τα έχουμε περάσει όλα αυτά. Έχουμε ζήσει τα στάδια της παρακμής του έθνους μας το ένα μετά το άλλο και βλέπουμε ξανά τα ίδια στάδια, αλλά αυτή τη φορά σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε σε συζήτηση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να πούμε σε άλλες χώρες τι να κάνουν. Κάθε χώρα πρέπει να παίρνει τις δικές της αποφάσεις και να κάνει το καλύτερο για το λαό της. Μπορούμε μόνο να προειδοποιήσουμε ως φίλος που έχει ζήσει σκοτεινούς καιρούς και έχει αγωνιστεί για τη ζωή του για να βγει από αυτούς», πρόσθεσε οBukele.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, ο σύγχρονος κόσμος έχει γίνει «διχασμένος, καταθλιπτικός, ανήσυχος, εχθρικός και απελπισμένος» με πρωτοφανή ρυθμό και ο ελεύθερος κόσμος δεν είναι πλέον ελεύθερος. Στη διεθνή σκηνή, όπως τόνισε ο Bukele, εξακολουθούν να υπάρχουν απειλές για νέους πολέμους, ενώ την ίδια στιγμή, μέσα στις «λεγόμενες πόλεις του πρώτου κόσμου», τα καταστήματα κρύβουν προϊόντα από ληστές και ο κόσμος δεν μπορεί να περπατήσει ελεύθερα στους δρόμους. 

«Σε πραγματικό χρόνο, γινόμαστε μάρτυρες της διάβρωσης της ελευθερίας της έκφρασης. Μόλις πριν από δέκα χρόνια, η Δύση ήταν το προπύργιο της ελευθερίας της έκφρασης και τώρα δέχεται διαλέξεις από αυτούς που καταδίκαζε. Οι μεγαλύτερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο έχουν αναγκαστεί να λογοκρίνουν τους χρήστες τους κατόπιν αιτήματος των κυβερνήσεών τους, δυτικοί πολίτες έχουν συλληφθεί για αναδημοσίευση αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυβερνώντα κόμματα έχουν επιχειρήσει να απαγορεύσουν την πολιτική τους αντιπολίτευση..... αυτό ξεκίνησε εδώ και πολύ καιρό, αλλά τώρα το αντιλαμβανόμαστε καλύτερα, επειδή έχει επιταχυνθεί τα τελευταία χρόνια, και αυτή η επιτάχυνση σημαίνει ότι πλησιάζουμε σε μια σκοτεινή καμπή», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail