Τα αποθέματα χρυσού της Ρωσίας κοντά σε ιστορικό ορόσημο

pixabay / Stevebidmead
Freepen.gr - Τα αποθέματα χρυσού της Ρωσίας έχουν φθάσει σε νέο υψηλό επίπεδο 188,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το μερίδιο των ράβδων στα διεθνή αποθέματα της χώρας υπερβαίνει πλέον το 30% για πρώτη φορά μετά από σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα.

Η Τράπεζα της Ρωσίας ανέφερε την Παρασκευή ότι η αξία του νομισματικού χρυσού στα διεθνή αποθέματα αυξήθηκε κατά περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια δολάρια ή 5,1% από τις αρχές Αυγούστου.

Η τιμή του χρυσού αυξήθηκε κατά 3,6% τον Αύγουστο και έκλεισε τον μήνα στα 2.513 δολάρια/ουγγιά, πράγμα που σημαίνει πως ένα σημαντικό μέρος της αύξησης της αξίας των ρωσικών αποθεμάτων οφειλόταν στο αποτέλεσμα της ανατίμησης.

Αυτό εξακολουθεί να είναι το υψηλότερο μερίδιο νομισματικού χρυσού στα διεθνή περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας από τον Ιανουάριο του 2000, όταν έφθασε το 31,2%. Το υψηλότερο επίπεδο στη σύγχρονη ιστορία της χώρας καταγράφηκε τον Ιανουάριο του 1993, με 56,9%.

Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, τα διεθνή αποθέματα της χώρας συνέχισαν να αυξάνονται, φθάνοντας τα 613,7 δισεκατομμύρια δολάρια την 1η Σεπτεμβρίου, αυξημένα κατά περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Τα διεθνή αποθέματα της Ρωσίας ορίζονται επίσημα ως τα υψηλής ρευστότητας ξένα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει η Τράπεζα της Ρωσίας και η κυβέρνηση της χώρας, τα οποία αποτελούνται από ξένα νομίσματα, ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα στο ΔΝΤ και νομισματικό χρυσό.

Translated with DeepL.com (free version)

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail