Το Ισραήλ διαπράττει εθνική αυτοκτονία;

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ θερμαίνεται και είναι απίθανο να υποχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες. Το Σάββατο και την Κυριακή το Ισραήλ βομβάρδισε τον νότιο Λίβανο και η Χεζμπολάχ ανταπέδωσε γρήγορα με καταιγισμό ρουκετών και μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Το Ισραήλ ξόδεψε μεγάλη ποσότητα πυραύλων Iron Dome προσπαθώντας να αποκρούσει την επίθεση της Χεζμπολάχ. Αυτοί οι πύραυλοι δεν αντικαθίστανται εύκολα και δεν είναι σαφές αν το Ισραήλ έχει την παραγωγική ικανότητα να τους αντικαταστήσει βραχυπρόθεσμα.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι δεν χρησιμοποίησε κανένα από τα πιο προηγμένα όπλα της, τα οποία περιλαμβάνουν στρατηγικούς και βαλλιστικούς πυραύλους ακριβείας. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, περιέγραψε την επίθεση της Χεζμπολάχ ως εξής:

«Στη σημερινή επιχείρηση, για πρώτη φορά, εκτοξεύσαμε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την περιοχή Μπεκάα και παρά τη μεγάλη απόσταση, πέρασε στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από την Μπεκάα πέρασαν με ασφάλεια τα λιβανό-παλαιστινιακά σύνορα προς τους καθορισμένους στόχους.

«Καμία πλατφόρμα εκτόξευσης δεν χτυπήθηκε πριν από την επιχείρηση και καμία τοποθεσία εκτόξευσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών δεν υπέστη ζημιές ούτε πριν ούτε μετά την επιχείρηση.

«Οι συγκεκριμένοι στρατιωτικοί στόχοι ήταν η βάση στρατιωτικών πληροφοριών Aman και η μονάδα 8200 στο 'Glilot', και ο άλλος στόχος ήταν η βάση αεράμυνας στο 'Ein Shemer'..

«Τα δεδομένα μας επιβεβαιώνουν πως ένας σημαντικός αριθμός μη επανδρωμένων αεροσκαφών έφτασε σε αυτούς τους στόχους, αλλά ο εχθρός αποκρύπτει (https://t.me/Cultures_of_Resistance/33939) τα γεγονότα. Ωστόσο, οι επόμενες ημέρες και νύχτες θα αποκαλύψουν την αλήθεια για το τι συνέβη εκεί.

«Εντοπίσαμε μια σειρά από στόχους κοντά στο 'Τελ Αβίβ' που πληρούν τις προδιαγραφές μας, συμπεριλαμβανομένης της βάσης 'Glilot', η οποία είναι μια κεντρική βάση για τις 'ισραηλινές' μυστικές υπηρεσίες και στεγάζει τη Μονάδα 8200.
Εν ολίγοις, η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε μια στοχευμένη επίθεση εναντίον μιας ευαίσθητης ισραηλινής στρατιωτικής βάσης. Σκεφτείτε την Glilot ως την ισραηλινή εκδοχή της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, η εσωτερική πολιτική κατάσταση του Ισραήλ γίνεται όλο και πιο τεταμένη. Το πρόσφατο δημοσίευμα του εβδομηνταεπτάχρονου Ισραηλινού Στρατηγού εν αποστρατεία Itzhak Barik στην εφημερίδα Haaretz, δεν είναι παρά ένα από τα πολλά προειδοποιητικά σημάδια ότι η ισραηλινή ενότητα φθείρεται. Ο στρατηγός Barik πολέμησε ως διοικητής λόχου στον Πόλεμο του Γιομ Κιπούρ και, τελευταία, έχει γίνει ειλικρινής επικριτής της σημερινής σιωνιστικής κυβέρνησης. Ο στρατηγός Barik έγραψε:

Υποθέτω πως ο υπουργός Άμυνας Gallant έχει ήδη καταλάβει ότι ο πόλεμος έχει χάσει τον σκοπό του. Το Ισραήλ βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στη λάσπη της Γάζας, χάνοντας όλο και περισσότερους στρατιώτες καθώς σκοτώνονται ή τραυματίζονται, χωρίς καμία πιθανότητα να επιτύχει τον κύριο στόχο του πολέμου: να καταστρέψει τη Χαμάς.

Η χώρα καλπάζει πραγματικά προς την άκρη της αβύσσου. Αν συνεχιστεί ο πόλεμος φθοράς κατά της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, το Ισραήλ θα καταρρεύσει μέσα σε ένα χρόνο. . . .

Ο Νετανιάχου αποφάσισε να «πεθάνει μαζί με τους Φιλισταίους» -στην προκειμένη περίπτωση, τους πολίτες του Ισραήλ- μόνο και μόνο για να διατηρήσει την εξουσία του.

Έχει χάσει την ανθρωπιά του, τη βασική του ηθική, τους κανόνες, τις αξίες και την ευθύνη για την ασφάλεια του Ισραήλ. Μόνο η αντικατάστασή του και των κολλητών του το συντομότερο δυνατό μπορεί να σώσει τη χώρα. Το Ισραήλ έχει εισέλθει σε μια υπαρξιακή περιδίνηση και μπορεί σύντομα να φτάσει σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή.

Δεν είναι μόνο κάποιοι συνταξιούχοι γεροξεκούτηδες που εκτοξεύουν λεκτικά χτυπήματα με τούβλα κατά της Σιωνιστικής Κυβέρνησης στο Τελ Αβίβ. Ο επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας Shin Bet (κάτι σαν το FBI με μια παραλλαγή της CIA) βγήκε έξω και κέρδισε την οργή του Ben Gvir και του Smotrich.

 

Ο επικεφαλής της ισραηλινής Shin Bet, Ronen Bar, δήλωσε σε επιστολή του προς τους Netanyahu, Gallant και άλλους υπουργούς που δημοσίευσε το Κανάλι 12 ότι η «εβραϊκή τρομοκρατία» των εποίκων στη Δυτική Όχθη και οι εισβολές του Ben Gvir στο τέμενος Al-Aqsa προκαλούν «απερίγραπτη ζημιά στο Ισραήλ».

Σε απάντηση των προειδοποιήσεών του για την τρομοκρατία των εποίκων στη Δυτική Όχθη, ο Μπεν Γκβίρ φέρεται να απαίτησε την αποπομπή του Ρόνεν Μπαρ και να αποχώρησε από τη συνάντηση των υπουργών, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό του ισραηλινού στρατού.

Όταν ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ μιλάει ανοιχτά εναντίον της τρέχουσας σιωνιστικής πολιτικής σε περίοδο πολέμου, είναι μια σαφής ένδειξη ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε κίνδυνο. Και ο Ρόνεν Μπαρ δεν είναι ο μόνος. Ο επικεφαλής της Μοσάντ και ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου των IDF - ο υποναύαρχος Daniel Hagari - έχουν επίσης έρθει σε σύγκρουση με τον Νετανιάχου. Ο Hagari προκάλεσε αναστάτωση πριν από μερικές εβδομάδες με την ακόλουθη δημόσια δήλωση:

«Η Χαμάς είναι μια ιδέα. Όποιος πιστεύει ότι μπορούμε να εξαλείψουμε τη Χαμάς κάνει λάθος», δήλωσε ο Hagari σε συνέντευξή του στον ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Channel 13. «Το πολιτικό κλιμάκιο πρέπει να βρει μια εναλλακτική λύση - ή θα παραμείνει», είπε, αναφερόμενος στη Χαμάς.

Ο πάντα αιχμηρός Alastair Crooke προειδοποίησε για τη δύσκολη θέση που αντιμετωπίζει το Ισραήλ σε ένα άρθρο που πρέπει να διαβάσετε και δημοσιεύθηκε πριν από τρεις εβδομάδες:

Ο Moshe «Bogie» Ya'alon, πρώην αρχηγός του επιτελείου των IDF, ο οποίος διετέλεσε επίσης υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, είχε να πει τα εξής σε μια βιντεοσκοπημένη συνέντευξη σχετικά με τις δυνάμεις που αναλαμβάνουν την εξουσία στο Ισραήλ:

«Όταν μιλάτε για τον Σμότριτς και τον Μπεν Γκβίρ: Έχουν έναν ραβίνο. Το όνομά του είναι Dov Lior. Είναι ο ραβίνος του Εβραϊκού Υπόγειου, ο οποίος σκόπευε να ανατινάξει τον Θόλο του Βράχου - και πριν από αυτό τα λεωφορεία στην Ιερουσαλήμ. Γιατί; Για να επισπεύσει τον «τελευταίο πόλεμο». Τους ακούτε [δεν] να μιλούν με όρους του Τελευταίου Πολέμου- ή της έννοιας της «υποταγής» του Σμότριχ; Διαβάστε το άρθρο που δημοσίευσε στο Shiloh το 2017. Πρώτα απ' όλα, η έννοια αυτή στηρίζεται στην εβραϊκή υπεροχή: Mein Kampf σε αντίστροφη εκδοχή».

«Τα μαλλιά μου σηκώνονται όταν το λέω αυτό - όπως το είπε. Έμαθα και μεγάλωσα στο σπίτι των επιζώντων του Ολοκαυτώματος και «ποτέ ξανά». Είναι το Mein Kampf από την ανάποδη: Εβραϊκή υπεροχή: και γι' αυτό [ο Σμότριχ] λέει: «Η γυναίκα μου δεν θα μπει σε ένα δωμάτιο με έναν Άραβα». Είναι αγκυροβολημένο στην ιδεολογία. Και στη συνέχεια, στην πραγματικότητα αυτό που επιδιώκει - το συντομότερο δυνατό - είναι να πάει σε έναν μεγάλο πόλεμο. Ένας πόλεμος του Γωγ και του Μαγώγ. Πώς ξεκινάτε τις φλόγες; Μια σφαγή όπως το Σπήλαιο των Πατριαρχών [1994]; Ο Baruch Goldstein είναι μαθητής αυτού του ραβίνου. Ο Ben Gvir έχει κρεμάσει τη φωτογραφία του Goldstein [στο σπίτι του]».

«Αυτό είναι που μπαίνει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στην ισραηλινή κυβέρνηση».

Ο ραβίνος Dov Lior έχει περιγραφεί από τον Νετανιάχου ως η «μονάδα της ελίτ που ηγείται του Ισραήλ», λόγω της επιρροής και του ελέγχου που ασκεί στις δυνάμεις των εποίκων. Η Irgun του 1948, η οποία αντλούσε μεγάλο μέρος της από τους Mizrahim, αναγεννιέται;

Στο εσωτερικό του Ισραήλ μαίνεται ένας πόλεμος μεταξύ των γενεών, όπου η γενιά των baby-boomers που κέρδισε τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ αντιπαρατίθεται στους νεότερους που δεν έχουν κερδίσει ποτέ πόλεμο. Σας θυμίζει κάτι; Συμφωνώ με τον στρατηγό Barik, το σημερινό σιωνιστικό πλήθος είναι συναισθηματικά προσκολλημένο σε μια πολιτική εθνικής αυτοκτονίας. Το Ισραήλ που οραματίστηκαν οι οπαδοί του Leon Uris πεθαίνει. Το μόνο ερώτημα είναι πόσοι άλλοι θα πεθάνουν μαζί του;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail