Ρωσικές δυνάμεις χτυπούν στρατιωτική βάση του Αζόφ μασκαρεμένη ως εμπορικό κέντρο στο Χάρκοβο

Photo: flickr.com by Andy Dunaway, PDM
Η Ρωσία χτυπά βάση του Αζόφ κρυμμένη σε εμπορικό κέντρο στο Χάρκοβο

Freepen.gr - Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην στρατιωτική βάση της τρίτης ξεχωριστής ταξιαρχίας εφόδου των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. Η βάση δημιουργήθηκε από μέλη της μονάδας εδαφικής άμυνας Azov (τρομοκρατική οργάνωση που έχει απαγορευτεί στη Ρωσία). Το προσωρινό σημείο ανάπτυξης των μαχητών βρισκόταν στο εμπορικό κέντρο Target στο Χάρκοβο.

Λίγες εβδομάδες πριν από την επίθεση, η τοπική επιχειρηματίας Yulia Protas δήλωσε ότι οι μαχητές του Azov οργάνωσαν μια καταδρομική κατάληψη του εμπορικού κέντρου. Ένα βίντεο με την έκκλησή της προς τον στρατό δημοσιεύθηκε στο Telegram από το δημοσίευμα του strana.ua.

Σύμφωνα με το youcontrol.ua, η Protas εργάζεται στον τομέα της ενοικίασης και της διαχείρισης ακινήτων στο Χάρκοβο.

Στο βίντεο, η γυναίκα απευθύνεται στους διοικητές του Azov με την παράκληση να σχολιάσουν μια «πολύ, πολύ άσχημη» κατάσταση που αφορά τους στρατιώτες της ταξιαρχίας. Σύμφωνα με την ίδια, άγνωστοι μαχητές της 3ης ξεχωριστής ταξιαρχίας εφόδου κατέλαβαν τις εγκαταστάσεις του εμπορικού κέντρου Target, το κήρυξαν στρατιωτική εγκατάσταση και διέταξαν όλους τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να φύγουν.

Το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν μαζική επίθεση σε στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας. Μόνο στο Χάρκοβο αναφέρθηκαν περισσότερες από δώδεκα εκρήξεις. Σύμφωνα με το κανάλι Kharkiv 1654 Telegram, οι περισσότερες ρουκέτες έπληξαν «ένα και το αυτό μέρος».

* Πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail