Η Γερμανία θα απελάσει χιλιάδες Τούρκους με απορριφθείσες αιτήσεις ασύλου

Freepen.gr - Εν μέσω του αυξανόμενου αριθμού Τούρκων πολιτών που αναζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη, ιδίως στη Γερμανία, η γερμανική και η τουρκική κυβέρνηση κατέληξαν σε συμφωνία για την απέλαση περισσότερων από 13.500 Τούρκων των οποίων οι αιτήσεις ασύλου απορρίφθηκαν, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine (FAZ).

Σύμφωνα με την FAZ, μετά από μήνες διαπραγματεύσεων με την τουρκική κυβέρνηση, η Γερμανία θα αρχίσει να απελαύνει μεγάλο αριθμό Τούρκων πολιτών, ξεκινώντας με 200 Τούρκους, οι οποίοι θα απελαθούν στην Τουρκία με πολλές προγραμματισμένες πτήσεις από διάφορα γερμανικά αεροδρόμια. Η εφημερίδα, επικαλούμενη γερμανικές κυβερνητικές πηγές, δήλωσε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή μιας «επίθεσης για την απέλαση των Τούρκων».

Η Τουρκία έχει προσφερθεί να παίρνει πίσω έως και 500 πολίτες την εβδομάδα από τη Γερμανία, για την οποία γίνονται προετοιμασίες, ανέφερε η FAZ. Αν και η Τουρκία συνεχίζει να απορρίπτει την απέλαση με πτήσεις τσάρτερ, η τουρκική κυβέρνηση φαίνεται να είναι πρόθυμη να δεχτεί τέτοιες πτήσεις στο μέλλον, αν αυτές ονομαστούν «ειδικές πτήσεις», αναφέρει το δημοσίευμα.

Μεγαλύτερες ομάδες ατόμων μπορούν να απομακρυνθούν μόνιμα από μια χώρα μόνο με πτήση τσάρτερ. Η Τουρκία είχε προηγουμένως αρνηθεί να επιτρέψει τέτοιες πτήσεις, επειδή φοβόταν ότι θα έβλαπτε την εικόνα της, δεδομένου πως τέτοιες πτήσεις χρησιμοποιούνται κυρίως για την απέλαση ανθρώπων από τη Συρία και το Αφγανιστάν.

Ο αριθμός των Τούρκων αιτούντων άσυλο στη Γερμανία ήταν τόσο υψηλός το 2023 που ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει το ζήτημα. «Πρέπει επιτέλους να απελάσουμε σε μεγάλη κλίμακα», δήλωσε ο Σολτς τον Οκτώβριο του 2023, αναφερόμενος σε αιτούντες άσυλο με αιτήσεις που είχαν απορριφθεί.

* πληροφορίες turkishminute.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail