Νέα περικύκλωση για την Ουκρανία: Αρχίζει η μάχη για το Ουγκλεντάρ

Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός προελαύνει με ταχείς ρυθμούς στις γραμμές του μετώπου, χτυπώντας τις ουκρανικές πίσω περιοχές με συνεχείς επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων. Επεκτείνοντας τη ζώνη ελέγχου τους, οι ρωσικές δυνάμεις επιτρέπουν στις αεροδιαστημικές τους δυνάμεις να προσεγγίζουν περισσότερους στόχους με βαριές βόμβες, γράφει το southfront.press.

Τη νύχτα της 23ης Σεπτεμβρίου, μια σειρά από εκρήξεις σημειόθηκαν στις ουκρανικές μετόπισθεν περιοχές. Τα ρωσικά πλήγματα κατέστρεψαν στόχους στη συνοριακή περιοχή Sumy, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις συγκέντρωσαν εφεδρείες απαραίτητες για την υποστήριξη επιχειρήσεων στο ρωσικό έδαφος. Συγκεκριμένα, τα πλήγματα κατέστρεψαν στόχους κοντά στις πόλεις Konotop και Gluhov.

Τη νύχτα, αναφέρθηκαν περισσότερα ρωσικά πλήγματα στα περίχωρα της ανατολικής πόλης Τσέρνιχοφ.

Μια μεγάλη έκρηξη βροντοφώναξε στα δυτικά της Ουκρανίας. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, η πόλη Ternopil και οι τοπικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις διακόπηκαν από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο ρωσικός στρατός σφυροκοπεί σφοδρά τις ουκρανικές δυνάμεις στις εμπόλεμες ανατολικές και νότιες περιοχές. Χάρη στις συνεχείς προόδους στα πεδία των μαχών και τους Ρώσους στρατιωτικούς ειδικούς που αναβαθμίζουν βόμβες και πυραύλους για να αυξήσουν το βεληνεκές τους, τα ρωσικά τακτικά αεροσκάφη μπορούν πλέον να προσεγγίσουν στόχους σε ευρύτερη περιοχή. Τη νύχτα, ρωσικές αεροπορικές βόμβες έπληξαν για πρώτη φορά τον ουκρανικό στρατό στην πόλη Ζαπορόζιε. Σύμφωνα με τοπικές ουκρανικές πηγές, τουλάχιστον επτά ρωσικές αναβαθμισμένες βαριές βόμβες με μονάδες σχεδιασμού και διόρθωσης έπληξαν στόχους στην πόλη, συμπεριλαμβανομένου του τοπικού υποσταθμού ενέργειας.

Η αύξηση των ρωσικών χτυπημάτων προς τη νότια κατεύθυνση μπορεί να προβλέπει την επερχόμενη νέα ρωσική επίθεση. Αφού ο ουκρανικός στρατός απέσυρε αρκετές εφεδρικές μονάδες από το μέτωπο Zaporozhie, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις και επέκτειναν τη ζώνη ελέγχου τους. Τα ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν ήδη το χωριό Makarovka.

Τις τελευταίες ημέρες, οι ουκρανικές θέσεις στο Ουγκλεντάρ έχουν επιδεινωθεί απότομα. Η πόλη έχει περικυκλωθεί κατά το ήμισυ. Στα βόρεια, οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τα ορυχεία νούμερο ένα και τρία του νότιου Ντονμπάς, καθώς και την ευρεία περιοχή μεταξύ τους. Στα δυτικά, τα ρωσικά στρατεύματα διέσπασαν την ουκρανική άμυνα, προχώρησαν σε ευρύ μέτωπο και πλησίασαν τον δρόμο προς την Μπογκογιαβλένκα, τον τελευταίο δρόμο υποχώρησης της ουκρανικής ομάδας. Στα νότια, οι Ρώσοι διέσχισαν τον ποταμό στην Pavlovka και κατέστρεψαν την ουκρανική άμυνα στα περίχωρα του Ugledar. Στα ανατολικά, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στην πόλη. Μετά από σφοδρούς βομβαρδισμούς πυροβολικού και αεροπορικές επιδρομές, τα ρωσικά στρατεύματα απέκτησαν ερείσματα στο Ugledar. Αν δεν επιτραπεί η υποχώρηση, η ουκρανική φρουρά θα περικυκλωθεί σύντομα και θα αλεσθεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail