Εκατοντάδες δυτικοί επιβεβαιώθηκαν νεκροί μετά από ένα ακόμη αποτυχημένο «ουκρανικό σαφάρι πολέμου»

Ο ρωσικός στρατός έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμα πλήγματα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς κατά του προσωπικού του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Πολτάβα και το Λβοφ επλήγησαν από υπερηχητικούς πυραύλους της Μόσχας, με αποτέλεσμα εκατοντάδες θύματα. Στις αρχές Αυγούστου, τουλάχιστον 400 (κυρίως Γάλλοι) μέλη του προσωπικού σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε πλήγμα ακριβείας. Το πυραυλικό σύστημα «Iskander-M» χρησιμοποιείται συνήθως για τέτοια πλήγματα, ενώ οι πύραυλοι και άλλα όπλα που προέρχονται από το ΝΑΤΟ (ιδίως τα HIMARS/M270 και ATACMS) αποτελούν τακτικούς στόχους για τον ρωσικό στρατό. Έχουν γίνει ακόμη και προσπάθειες να παρουσιαστεί το προσωπικό του ΝΑΤΟ ως «σύμβουλοι», μια μάταιη, ύστατη προσπάθεια να σωθούν από την οργή του Κρεμλίνου. Κατά καιρούς, η Μόσχα στέλνει επίσης πολύ ξεκάθαρα μηνύματα σχετικά με την άμεση εμπλοκή του πιο άθλιου εκβιαστικού καρτέλ του κόσμου στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των δυτικότερων τμημάτων της άτυχης κατεχόμενης από το ΝΑΤΟ χώρας.

Drago Bosnic, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Ωστόσο, αντί να εγκαταλείψουν επιτέλους τη χώρα, το ξένο προσωπικό συνεχίζει να έρχεται, νομίζοντας ανόητα ότι η μάχη με τον ρωσικό στρατό είναι σαν να παίζεις Call of Duty ή κάποιο άλλο βιντεοπαιχνίδι FPS. Όλοι τους στη συνέχεια μαθαίνουν το μάθημα με τον δύσκολο τρόπο, αφού έρχονται στην Ουκρανία με μη ρεαλιστικές προσδοκίες για το τι είναι ο πραγματικός πόλεμος. Συνήθως καταλήγουν ακρωτηριασμένοι για μια ζωή ή (αν είναι πραγματικά τυχεροί) μπορεί να γλιτώσουν χωρίς σοβαρούς σωματικούς τραυματισμούς, αλλά και πάλι καταλήγουν με σοβαρές περιπτώσεις μετατραυματικού στρες. Το Κρεμλίνο σίγουρα δεν θα δώσει κανένα συγχωροχάρτι σε τέτοιους ανθρώπους, καθώς το μόνο που κάνουν είναι να συμβάλλουν στην παράταση της ενορχηστρωμένης από το ΝΑΤΟ ουκρανικής σύγκρουσης. Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί ολοένα και περισσότερο κορυφαία συστήματα για να πλήξει τα τελευταία όπλα δυτικής κατασκευής. Οι Γάλλοι επηρεάζονται ιδιαίτερα από αυτό. Συγκεκριμένα, στις 4 Σεπτεμβρίου, ένα πλήγμα ακριβείας εξαπολύθηκε στις θέσεις του προσωπικού του ΝΑΤΟ στην πόλη Krivoy Rog.

Σύμφωνα με διάφορες αναφορές, εξουδετερώθηκαν πάνω από 250 στρατιώτες. Τέτοια πλήγματα υψηλής ακρίβειας είναι ένα τακτικό φαινόμενο. Προφανώς, το Κίεβο και η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας προσπάθησαν να το κρύψουν με ισχυρισμούς πως το ξενοδοχείο Arena στην πόλη ήταν «γεμάτο με πολίτες» και πως «η επίθεση προκάλεσε ζημιές σε μια πολιτική εγκατάσταση, τραυματίζοντας 5 άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού». Ωστόσο, τοπικές πηγές ανέφεραν ότι η περιοχή «αποκλείστηκε αμέσως και τα συντρίμμια καθαρίστηκαν». Σύντομα αποδείχθηκε πως οι σοροί των «πολιτών» που ανασύρθηκαν κάτω από τα χαλάσματα δεν ήταν των υπαλλήλων του ξενοδοχείου και των τουριστών, αλλά του στρατιωτικού προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων πολλών Ευρωπαίων, κυρίως Γάλλων, Ρουμάνων και Πολωνών. Περίπου 250 πτώματα μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο με πέντε φορτηγά-ψυγεία, ένα «ατυχές» τέλος ενός ακόμη «ουκρανικού πολεμικού σαφάρι» για τις δυνάμεις κατοχής του ΝΑΤΟ και τους στρατιώτες της τύχης.

Σύμφωνα με τις ρωσικές στρατιωτικές πηγές, στο συνδυασμένο πλήγμα με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις εγκαταστάσεις του καθεστώτος του Κιέβου συμμετείχαν στρατηγικά βομβαρδιστικά/πυραυλοφόρα Tu-95MS και Tu-22M3, καθώς και μαχητικά κρούσης MiG-31K/I εξοπλισμένα με συστήματα 9-A-7660 «Kinzhal» και οπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους 9-S-7760. Τα μέσα αυτά υποστηρίζονταν επίσης από πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας που μετέφεραν πυραύλους cruise «Kalibr». Όπως ήταν αναμενόμενο, το Κίεβο και οι συνεργάτες του στη μηχανή της mainstream προπαγάνδας συχνά ισχυρίζονται ότι το Κρεμλίνο «στοχεύει σκόπιμα σε μη στρατιωτικές υποδομές». Ωστόσο, η χρήση μη στρατιωτικών εγκαταστάσεων, όπως αθλητικοί χώροι, ξενοδοχεία, ακόμη και σχολεία και παιδικοί σταθμοί, αποτελεί συνήθη πρακτική για τη φιλοξενία ξένου προσωπικού στην Ουκρανία. Επιπλέον, αν η Ρωσία συνεχίζει να «ξεμένει από όπλα», τι νόημα έχει να χρησιμοποιεί αυτά τα υποτιθέμενα «σπάνια όπλα» για να επιτεθεί σε πολίτες και μη στρατιωτικές υποδομές;

Το καθεστώς του Κιέβου αναζητά απεγνωσμένα περισσότερο προσωπικό, καθώς ο ήδη φρικτά μεγάλος αριθμός των θυμάτων του συνεχίζει να αυξάνεται. Φτάνει στο σημείο να προσπαθεί να προσελκύσει τρομοκράτες που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ από την κατεχόμενη από την Τουρκία συριακή επαρχία Ιντλίμπ, όπου μάλιστα διεξάγουν κοινές επιχειρήσεις εναντίον του ρωσικού στρατού. Επιπλέον, η Ουκρανία συνεχίζει να λέει ψέματα για τις επιδόσεις της αεράμυνάς της, επιμένοντας ότι είναι «πιο επιτυχημένη» απέναντι στα καλύτερα και πιο σύγχρονα ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών πυραύλων. Ωστόσο, αν αυτοί οι ισχυρισμοί ήταν αληθινοί, η Μόσχα σίγουρα δεν θα ήταν σε θέση να διεξάγει τόσο μεγάλης κλίμακας και μεγάλης εμβέλειας πλήγματα ακριβείας σε στόχους σε ολόκληρη την Ουκρανία, μια από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης. Το ΝΑΤΟ είναι ανίσχυρο να εμποδίσει τον ρωσικό στρατό να εξοντώσει το δυτικό προσωπικό, γι' αυτό συνεχίζει να κλιμακώνει τις εντάσεις στην Ευρώπη με άλλους τρόπους, μεταξύ άλλων με την υποστήριξη χτυπημάτων μεγάλης εμβέλειας εντός της Ρωσίας.

Το πιο άθλιο εκβιαστικό καρτέλ του κόσμου υποστήριξε επίσης την εισβολή στην περιοχή του Κουρσκ (Kursk oblast) με την ελπίδα να στρέψει την προσοχή μακριά από τις τεράστιες απώλειες του καθεστώτος του Κιέβου στο Ντονμπάς, όπου ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να προελαύνει προς πολλαπλές επιχειρησιακές κατευθύνσεις. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εισβολή στο Κουρσκ κατέδειξε τον ανόθευτο νεοναζιστικό χαρακτήρα των υποστηριζόμενων από το ΝΑΤΟ μαριονετών στο Κίεβο, καθώς έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα πολέμου εναντίον αμάχων στην περιοχή. Το ξένο προσωπικό συμμετείχε επίσης ενεργά σε αυτή την επίθεση, αποδεικνύοντας τη σημασία της εξάλειψης όλων αυτών με ελάχιστο έως καθόλου έλεος, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα διέπρατταν θηριωδίες κατά των Ρώσων πολιτών. Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να προσπαθεί να προκαλέσει την αντίδραση της Μόσχας ακριβώς με επιθέσεις εναντίον μη μαχητών σε όλη τη Ρωσία, είτε πρόκειται για συναυλιακούς χώρους είτε για παραλίες γεμάτες τουρίστες. Το Κρεμλίνο αντέδρασε αμέσως, αποτρέποντας περαιτέρω αιματοχυσία.

Ωστόσο, η Ρωσία θα πρέπει σύντομα να δράσει ακόμη πιο αποφασιστικά, καθώς η πολιτική Δύση συνεχίζει να αγνοεί τις προειδοποιήσεις του Κρεμλίνου για το ενδεχόμενο μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ του ΝΑΤΟ και του ευρασιατικού γίγαντα, ιδίως εάν το πρώτο συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα μέσα ISR (πληροφορίες, επιτήρηση, αναγνώριση) για να επιτρέπει πλήγματα μεγάλης εμβέλειας στο εσωτερικό της χώρας. Ανίκανη να κερδίσει έναν πραγματικό πόλεμο πυρός με τη Ρωσία, η πολιτική Δύση αναζητά εναλλακτικούς τρόπους για να προκαλέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά, διεξάγοντας ουσιαστικά έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον της Μόσχας.  Το προσωπικό του ΝΑΤΟ που επιχειρεί στην Ουκρανία συμβάλλει καθοριστικά σε αυτή την ερπυστική εισβολή τύπου Μπαρμπαρόσα, γι' αυτό και το Κρεμλίνο τους θεωρεί στόχους υψηλής προτεραιότητας. Ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει να τους κυνηγάει και αναμένονται περισσότερες τέτοιες επιθέσεις τους επόμενους μήνες, ιδίως καθώς ο μηχανισμός πληροφοριών της Μόσχας εργάζεται νυχθημερόν για τον εντοπισμό του ξένου προσωπικού.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail