Η Γερμανία ανακοινώνει αυστηρότερους συνοριακούς ελέγχους

pixabay / TechLine
Freepen.gr -
Η Γερμανία θα επαναφέρει τους ελέγχους διαβατηρίων στα χερσαία σύνορά της για τουλάχιστον τους επόμενους έξι μήνες, προκειμένου να περιορίσει την «παράτυπη μετανάστευση», ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Βερολίνου.

Η Γερμανία έχει χερσαία σύνορα μήκους 3.700 χιλιομέτρων με τη Δανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Αυστρία, την Τσεχική Δημοκρατία και την Πολωνία. Όλες είναι μέλη της ζώνης Σένγκεν της ΕΕ.

«Ενισχύουμε την εσωτερική μας ασφάλεια μέσω συγκεκριμένων δράσεων και συνεχίζουμε τη σκληρή μας στάση κατά της παράνομης μετανάστευσης», δήλωσε τη Δευτέρα η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ, ανακοινώνοντας το μέτρο.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους στη χώρα μας από αυτό», πρόσθεσε η Faeser.

Οι έλεγχοι των διαβατηρίων αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα και να διαρκέσουν έξι μήνες, εκτός αν ανανεωθούν από το Βερολίνο. Σύμφωνα με τον Φέιζερ, αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των ανθρώπων που εισέρχονται στη Γερμανία χωρίς βίζα και στην αντιμετώπιση των απειλών από «ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες» και το διεθνικό οργανωμένο έγκλημα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail