Η ρωσική επίθεση στο Ντονμπάς παίρνει φόρα

Οι Ρώσοι προελαύνουν στο Σελίδοβο
Αν αυτός ήταν αγώνας πυγμαχίας και υπήρχε ένας ικανός διαιτητής, αυτός ο πόλεμος θα είχε λήξει - Τεχνικό Νοκ Άουτ (TKO). Το μακελειό που προκαλεί η Ρωσία στην Ουκρανία αυξάνεται κάθε μέρα που περνάει. Πριν από ένα χρόνο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε κατά μέσο όρο 700 ουκρανικές απώλειες την ημέρα. Τώρα, ο αριθμός αυτός ξεπερνά τις 2.000 την ημέρα - νεκροί και τραυματίες. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί διοικητές είναι η έλλειψη εκπαιδευμένων εφεδρειών που θα μπορούσαν να συνδεθούν στις γραμμές μάχης που αποτυγχάνουν. Η Ουκρανία δε διαθέτει κανένα βιώσιμο σύστημα ή σχέδιο για την στρατολόγηση και την εκπαίδευση 30.000 νέων στρατιωτών κάθε μήνα. Η πραγματικότητα είναι ότι η Ουκρανία ρίχνει ένα ανεκπαίδευτο, απροετοίμαστο στέλεχος ανδρών και γυναικών - πολλοί από τους οποίους «πιέστηκαν» για να υπηρετήσουν - στη μάχη, όπου αντιμετωπίζουν καλά εκπαιδευμένες και εξοπλισμένες ρωσικές δυνάμεις.
 
Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ακολουθεί μια περίληψη που συγκέντρωσα από διάφορα κανάλια του Telegram. Η Ουκρανία χάνει σε ένα ευρύ μέτωπο.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν φτάσει στην τελευταία γραμμή άμυνας πριν από την κατεύθυνση ποταμός Oskol - Kupyansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν 2.000 μέτρα δυτικά του Peschanoe, φτάνοντας στις δύο τελευταίες ουκρανικές οχυρώσεις πριν το Glushkovo.

Στα νότια, έχουν αρχίσει μάχες για τις τρεις ουκρανικές οχυρώσεις δυτικά της Krugliakovka.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον οικισμό Lisivka και άρχισαν ενεργές επιχειρήσεις επίθεσης εντός του Ukrainsk, στην κατεύθυνση Pokrovsk.

Ο οικισμός Lesovka έχει πέσει, Η επίθεση στο Ukrainsk διεξάγεται τόσο από τα βόρεια όσο και με παράκαμψη από τα νότια. Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα εγκλωβιστούν σύντομα στην πόλη.

Ενεργές πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή Ugledar.
Επίθεση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων με μονάδα μηχανοκίνητου τυφεκίου προς την κατεύθυνση της θέσης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο ορυχείο Yuzhnodonbasskaya. Απόβαση στρατευμάτων στην περιοχή του διοικητικού και οικιακού συγκροτήματος.

Προώθηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έως και 3 χλμ. προς την κατεύθυνση του Ugledar από τα ανατολικά.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αρχίσει την υποχώρησή τους από τον θύλακα Nevelske.

Nevelske Pocket

Στην κατεύθυνση του Pokrovsk, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προελαύνουν προς το Selidovo. Στρατηγικά, η πιο απειλητική κατάσταση αναπτύσσεται για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή αυτή. Από αυτόν τον οικισμό ανοίγεται ένας δρόμος προς τα νοτιοδυτικά - παρακάμπτοντας τα νώτα ολόκληρης της δεύτερης γραμμής άμυνας των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δυτικά του Ντονέτσκ, η οποία στηρίζεται στο Ukrainsk, το Gornyak και το Kurakhovo.


Η ουκρανική «επίθεση» στο Κουρσκ έχει επίσης εξαντλήσει το καύσιμο και οι μονάδες που βρίσκονται ακόμη στο ρωσικό έδαφος κυνηγιούνται και εξαλείφονται - δηλαδή σκοτώνονται ή αιχμαλωτίζονται. Η κατάσταση στο Κουρσκ μόνο θα επιδεινωθεί για τις ουκρανικές δυνάμεις που παραμένουν εκεί τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Το μόνο ανοιχτό θέμα που παραμένει στο τραπέζι -ένα θέμα που θα μπορούσε να επεκτείνει δραματικά τον πόλεμο- είναι το αίτημα της Ουκρανίας να πάρει την έγκριση του Τζο Μπάιντεν για την εκτόξευση πυραύλων βαθιά μέσα στη Ρωσία. Τώρα, όλοι ξέρουμε ότι ο Μπάιντεν δεν είναι αυτός που παίρνει αυτή την απόφαση - αυτή εναπόκειται στους Antony Blinken, Lloyd Austin και Jake «the Snake» Sullivan. Δεν υπάρχει πολύ μυαλό μεταξύ αυτών των τριών και νομίζω πως είναι πιθανό να εγκρίνουν το αίτημα του Ζελένσκι επειδή αμφιβάλλουν για τη ρωσική αποφασιστικότητα για δράση. Ελπίζω βέβαια να κάνω λάθος. Αλλά αυτοί οι τρεις καραγκιόζηδες έχουν την ικανότητα να κάνουν ή να επιλέγουν τη λάθος πορεία δράσης.

Καθώς γράφω αυτό το κείμενο, η Ρωσία χτυπάει το Κίεβο και το Χάρκοβο με νέο γύρο χτυπημάτων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους. Οι στόχοι είναι στρατιωτικές και μυστικές τοποθεσίες, μαζί με κρίσιμους κόμβους ενέργειας. Σύντομα θα ξημερώσει στο Κίεβο. Θα πρέπει να έχουμε κάποιες ενδείξεις για το τι χτυπήθηκε. Αναρωτιέμαι αν ο Ζελένσκι κατέρριψε κι άλλα από τη φθίνουσα συλλογή του από F-16;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail