Το Ισραήλ έχει περισσότερες απώλειες στο χαοτικό πόλεμο

Freepen.gr - Το Ισραήλ συνεχίζει να υφίσταται απώλειες ως αποτέλεσμα του πολέμου του στη Λωρίδα της Γάζας και της καταστολής των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αναφέρει το southfront.press.

Στις 31 Αυγούστου, ένας διοικητής διμοιρίας στις τάξεις του 906ου τάγματος της ταξιαρχίας Bislamach των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με μαχητές του κινήματος Χαμάς στην κατεχόμενη πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης. Η θανατηφόρα σύγκρουση έγινε εν μέσω της ισραηλινής κλιμάκωσης κατά της Δυτικής Όχθης.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, την 1η Σεπτεμβρίου, τρεις Ισραηλινοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση με πυροβολισμούς κοντά στην πόλη Ταρκουμίγια στη Δυτική Όχθη. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσά.

Και στις 8 Σεπτεμβρίου, τρεις Ισραηλινοί πολίτες σκοτώθηκαν σε επίθεση με πυροβολισμούς στη διάβαση της γέφυρας Allenby μεταξύ της Ιορδανίας και της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Ο δράστης ήταν ένας Ιορδανός φορτηγατζής που υπηρέτησε στο παρελθόν στις τάξεις της Βασιλικής Αστυνομίας της Ιορδανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έδρασε από μόνος του ως αντίδραση στον ισραηλινό πόλεμο στη Γάζα, ο οποίος έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε περισσότερους από 40.000 Παλαιστίνιους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν γυναίκες και παιδιά.

Στις 10 Σεπτεμβρίου, δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν όταν ένα ελικόπτερο UH-60A Yanshuf της 123ης Μοίρας της Ισραηλινής Αεροπορίας (IAF) συνετρίβη στη νότια περιοχή της Ράφα στη Γάζα.

Οι σκοτωμένοι στρατιώτες υπηρετούσαν στις τάξεις των επίλεκτων μονάδων έρευνας και διάσωσης της Μονάδας 669 των IDF. Η IAF ανακοίνωσε ότι το ελικόπτερο συνετρίβη ως αποτέλεσμα «ατυχήματος» ενώ προσέγγιζε για να προσγειωθεί στη Ράφα για να απομακρύνει έναν τραυματισμένο στρατιώτη. Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από τη Χαμάς ή οποιαδήποτε άλλη ένοπλη παράταξη στη Γάζα.

Ξεχωριστά την ίδια ημέρα, ένας στρατιώτης του τάγματος Nahshon της Ταξιαρχίας Kfir σκοτώθηκε όταν ένας Παλαιστίνιος οδηγός φορτηγού εμβόλισε το βυτιοφόρο του σε ένα φυλάκιο των IDF δίπλα σε μια στάση λεωφορείου στον κόμβο Givat Asaf στη Δυτική Όχθη.

Με τους τελευταίους θανάτους στη Γάζα, ο απολογισμός των Ισραηλινών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα από την έναρξη του πολέμου ανήλθε σε 344, ενώ περισσότεροι από 2.250 φέρονται να έχουν τραυματιστεί.

Κατά την ίδια περίοδο, τουλάχιστον 33 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων Ισραηλινοί στρατιώτες και προσωπικό ασφαλείας, σκοτώθηκαν σε επιθέσεις στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη.

Παρά τα παραπάνω, η ισραηλινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να είναι ακόμη έτοιμη να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα και να αποκλιμακώσει στη Δυτική Όχθη. Στην πραγματικότητα, οι IDF μπορεί να ετοιμάζονται να επεκτείνουν περαιτέρω τις επιχειρήσεις τους στο βόρειο μέτωπο, ενισχύοντας τις επιθέσεις τόσο κατά του Λιβάνου όσο και κατά της Συρίας. Αυτό θα οδηγήσει τελικά και σε πολύ περισσότερες απώλειες για το Ισραήλ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail