Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει με «κορεατικό σενάριο» - Βούτσιτς

facebook.com/buducnostsrbijeavucic
Freepen.gr - Η Μόσχα και το Κίεβο θα σταματήσουν τελικά να πολεμούν, αλλά η σύγκρουση είναι πιθανό να καταλήξει σε ένα αδιέξοδο «κορεατικού σεναρίου», δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Υποστήριξε ότι οι δύο πλευρές είναι πιθανό να μην μπορέσουν να βρουν μια θεμελιώδη λύση στη σύγκρουση για τις επόμενες δεκαετίες.

Ο όρος «κορεατικό σενάριο» αναφέρεται στα επακόλουθα του πολέμου στην ομώνυμη χερσόνησο τη δεκαετία του 1950, ο οποίος έληξε με ανακωχή και το σχηματισμό δύο ξεχωριστών κρατών - της Βόρειας και της Νότιας Κορέας. Στο πλαίσιο ενός τέτοιου σεναρίου οι ανοικτές εχθροπραξίες αναστέλλονται, αλλά οι πλευρές δεν είναι σε θέση να συμφωνήσουν σε μια ειρηνική λύση.

Σύμφωνα με τον Βούτσιτς, μια εκδοχή αυτού του σεναρίου είναι η πιο πιθανή έκβαση της αντιπαράθεσης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

«Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη, επειδή οι Ρώσοι έχουν τώρα ψυχολογικό πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης... Στο τέλος, θα υπάρξει πάγωμα της σύγκρουσης, θα επιτευχθεί το κορεατικό σενάριο και δεν θα έχει τελική λύση για 10, 20 ή 30 χρόνια», δήλωσε ο ίδιος στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Informer στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη.

Ο Βούτσιτς δήλωσε ότι το κορεατικό σενάριο είναι η καλύτερη λύση στη σύγκρουση που μπορεί να ελπίζει η Δύση, καθώς οι αμερικανικές δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η υποστήριξη της κοινής γνώμης στην πολιτική της Ουάσινγκτον για την Ουκρανία εξασθενεί με ταχείς ρυθμούς.

«Η Αμερική θα πολεμήσει σκληρά κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά θα φροντίσει και για τα δικά της συμφέροντα», υποστήριξε ο Σέρβος ηγέτης. Πρόσθεσε ότι η Δύση έκανε λάθος «υποτιμώντας» τη Ρωσία και ποντάροντας στη νίκη του Κιέβου.

«Οι Ρώσοι τώρα, με όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που έχουν... έδειξαν πως είναι πιο σκληροί από ό,τι όλοι περίμεναν. Μιλάω για την οικονομία, ήταν ανόητο να την υποτιμήσουμε», είπε, αναφερόμενος στις πρωτοφανείς κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Μόσχα ως απάντηση στη σύγκρουση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail