Η στρατιωτική ηγεσία της Χεζμπολάχ σχεδόν εξοντώθηκε - Ισραήλ

X / @IsraelMFA
Freepen.gr - Σχεδόν όλοι οι στρατιωτικοί ηγέτες της Χεζμπολάχ έχουν εξοντωθεί σε πρόσφατα ισραηλινά πλήγματα, ισχυρίστηκαν αξιωματούχοι στη Δυτική Ιερουσαλήμ, αφού ο ηγέτης της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό ενός συγκροτήματος στη Βηρυτό.

Σε ανάρτησή του στο Χ το Σάββατο, το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε ένα διάγραμμα με την στρατιωτική αλυσίδα διοίκησης της Χεζμπολάχ, όπως είπε. Και τα 18 υψηλόβαθμα μέλη -μεταξύ των οποίων ο Νασράλα και ο Αλί Καράκι, ο διοικητής του νότιου μετώπου της Χεζμπολάχ, καθώς και οι επικεφαλής πολλών μονάδων- λέγεται ότι έχουν «εξοντωθεί».

Σε ξεχωριστή ανάρτηση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) απαριθμούνται 11 υψηλόβαθμα μέλη της Χεζμπολάχ, δέκα από τα οποία περιγράφονται επίσης ως «εξουδετερωμένα». Μόνο ο Αμπού Αλί Ρίντα, ο διοικητής της μονάδας Bader, έχει επιβιώσει μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τη λίστα. Ο κατάλογος των IDF αντανακλούσε σε μεγάλο βαθμό τον κατάλογο του υπουργείου, αλλά περιλάμβανε δύο επιπλέον ονόματα - τον Ιμπραήμ Μοχάμεντ Καμπίσι, διοικητή της δύναμης πυραύλων και πυραύλων της Χεζμπολάχ, και τον Χουσεΐν Σρούρ, επικεφαλής της Διοίκησης Εναέριας Διοίκησης - οι οποίοι θεωρούνται επίσης νεκροί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail