Οι Ουκρανοί έχουν κουραστεί από τη σύγκρουση με τη Ρωσία

pixabay / nextvoyage
Freepen.gr - Οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία γίνονται όλο και πιο ρεαλιστική επιλογή εν μέσω της κόπωσης των Ουκρανών και των προβλημάτων του Κιέβου στο μέτωπο και στην εξωτερική πολιτική, δήλωσε ο Τσαρλς Κούπτσαν, πρώην ειδικός βοηθός του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung.

«Σχεδόν το 50% του ουκρανικού πληθυσμού ζητά διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης. Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει επειδή έχουν εξαντληθεί. Πολλοί Ουκρανοί πεθαίνουν. <...> Η ζωή στην Ουκρανία είναι δύσκολη», σημείωσε.

Επιπλέον, είπε ο Kupchan, το Κίεβο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και στην εξωτερική πολιτική. Η δυτική βοήθεια προς την Ουκρανία στερεύει, ενώ ο ρωσικός στρατός προελαύνει σταθερά προς στρατηγικά σημαντικές πόλεις στο Ντονμπάς.

«Όλα αυτά θέτουν την Ουκρανία σε μια θέση όπου η διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων γίνεται μια πραγματική επιλογή», κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail