Η ρωσική επίθεση ανεβάζει ρυθμούς

Η ελπίδα του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι ότι η εισβολή στο Κουρσκ θα αποδυνάμωνε τη ρωσική προέλαση κατά μήκος της γραμμής επαφής διαψεύδεται. Αντί να υποχωρήσουν, οι Ρώσοι εντείνουν τις χερσαίες επιθέσεις και τις αεροπορικές επιδρομές σε όλο το ουκρανικό έδαφος. Όταν ξύπνησα σήμερα το πρωί, κυκλοφόρησε η είδηση ότι η Ρωσία χτύπησε ένα κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Πολτάβα με δύο πυραύλους και προκάλεσε περισσότερες από 400 στρατιωτικές απώλειες. Τουλάχιστον 51 νεκροί και ο αριθμός αυξάνεται. Εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Σουηδία, είναι μεταξύ των θυμάτων.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Τα πλήγματα στα ουκρανικά κέντρα εκπαίδευσης σηματοδοτούν μια αλλαγή στη ρωσική τακτική. Τα χτυπούν με σφοδρότητα και στέλνουν ένα σαφές μήνυμα στις χώρες του ΝΑΤΟ - FAFO (αυτό σημαίνει, F...ck Around, Find Out). Καθώς γράφω αυτό το κείμενο υπάρχουν νέες αναφορές για πρόσθετα χτυπήματα στο Κίεβο, την Πολτάβα και το κτίριο του ουκρανικού πανεπιστημίου στο Sumy.

Βρήκα ένα βίντεο με τις απώλειες ουκρανικού εξοπλισμού σε έναν μόνο δρόμο στο Κουρσκ. Τα συντρίμμια εξηγούν γιατί η ουκρανική προέλαση προς τον πυρηνικό σταθμό στο Κουρτσάτοφ απέτυχε.

Ακόμη και η Washington Post αναφέρει τώρα τα στοιχεία για τις απώλειες των Ουκρανών - προηγουμένως, η Δύση προσποιούνταν ότι οι Ρώσοι ήταν αυτοί που σφαγιάζονταν. Υπάρχει βίντεο, που φέρεται να τραβήχτηκε στο Χάρκοβο, δείχνει τουλάχιστον 600 φρέσκους τάφους. Υπάρχουν εκατοντάδες παρόμοια νεκροταφεία σε όλη τη δυτική Ουκρανία, με σημαίες να κυματίζουν πάνω από τις ταφόπλακες των νεκρών Ουκρανών στρατιωτών.

Μαζί με το μακελειό στο πεδίο της μάχης, υπάρχει χάος που εκτυλίσσεται στην κυβέρνηση Ζελένσκι. Οι επικεφαλής τριών υπουργείων παραιτήθηκαν σήμερα (Τρίτη). Επιπλέον:

Οι αναπληρωτές πρωθυπουργοί Βερεστσούκ και Στεφανίσινα εγκατέλειψαν τις θέσεις τους.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν επίσης πως ο υπουργός Εξωτερικών Κουλέμπα ετοιμάζεται επίσης να παραιτηθεί.

Μου θυμίζει αυτή τη σκηνή από την ταινία Τιτανικός. «Αν αυτή είναι η κατεύθυνση προς την οποία πηγαίνουν οι αρουραίοι, είναι αρκετά καλή για μένα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail