Ο Τραμπ παρουσιάζει εκβιαστικό σχέδιο για να σταματήσει την απο-δολαριοποίηση

donaldjtrump.com
Freepen.gr - Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι η απόρριψη του δολαρίου των ΗΠΑ θα είναι εξαιρετικά δαπανηρή για τις ξένες χώρες που θα ακολουθήσουν αυτή την πολιτική, προσθέτοντας πως θα βρεθούν αντιμέτωπες με πρωτοφανείς φόρους στις εισαγωγές για την επιδίωξη του εμπορίου χωρίς δολάριο.

Μιλώντας στους υποστηρικτές του κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Ουισκόνσιν το Σάββατο, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεσμεύτηκε να διατηρήσει το καθεστώς του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, τονίζοντας ότι βρίσκεται «υπό μεγάλη πολιορκία», καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός κρατών έχει στραφεί σε άλλους τρόπους διακανονισμού των συναλλαγών.

«Αν φύγετε από το δολάριο, δεν θα κάνετε δουλειές με τις ΗΠΑ, γιατί θα επιβάλουμε δασμούς 100% στα προϊόντα σας», είπε ο Τραμπ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail