Βρισκόμαστε στα πρόθυρα του «μεγάλου πολέμου» στη Μέση Ανατολή και πίσω από τις σκηνές κάποιος χαμογελάει

Μετά από όσα είδαμε τις τελευταίες μέρες, δεν υπάρχει γυρισμός. Και οι δύο πλευρές κάνουν τις τελευταίες προετοιμασίες για ολοκληρωτικό πόλεμο και σύντομα η Μέση Ανατολή θα παραδοθεί στις φλόγες. Σχεδόν πριν από ένα χρόνο, πολλοί άνθρωποι εκεί έξω δεν με πίστεψαν όταν εξήγησα ότι η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα εξελισσόταν τελικά στο «μεγάλο πόλεμο» στη Μέση Ανατολή. Αλλά τώρα δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό που συμβαίνει. Είμαστε πραγματικά στα πρόθυρα του αδιανόητου και όπως θα δείτε στο τέλος αυτού του άρθρου, στα παρασκήνια κάποιος είναι πολύ χαρούμενος γιατί τα πράγματα πάνε όπως ακριβώς ήλπιζε.

Michael Snyder - themostimportantnews.com /archives/we-are-on-the-verge-of-the-big-war-in-the-middle-east-and-behind-the-scenes-someone-is-smiling

Αν προσπαθούσατε να γράψετε ένα σενάριο ταινίας βασισμένο στα γεγονότα που συνέβησαν στη Μέση Ανατολή αυτή την εβδομάδα, όλοι θα το απέρριπταν επειδή ήταν υπερβολικά μη ρεαλιστικό. Την Τρίτη, χιλιάδες μαχητές της Χεζμπολάχ ακρωτηριάστηκαν όταν εξερράγησαν οι τηλεειδοποιητές τους, ενώ την Τετάρτη αναφέρθηκε ότι εξερράγησαν επίσης χιλιάδες «walkie-talkies, ηλιακοί συλλέκτες και συσκευές αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων» που ανήκαν σε μέλη της Χεζμπολάχ:
Χιλιάδες γουόκι-τόκι, ηλιακοί συλλέκτες και συσκευές αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων που χρησιμοποιούνται από μαχητές της Χεζμπολάχ έχουν εκραγεί σε ολόκληρο τον Λίβανο, σκοτώνοντας 14 και τραυματίζοντας εκατοντάδες ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των πενθούντων σε μια κηδεία, ανέφεραν μάρτυρες και πηγές ασφαλείας.

Το δεύτερο κύμα σφαγής έρχεται μια ημέρα αφότου χιλιάδες εκρήξεις βομβητών που χρησιμοποιήθηκαν από την ομάδα άφησαν σχεδόν 3.000 τραυματίες και δώδεκα νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων αμάχων και παιδιών.

Πηγές ασφαλείας επιβεβαίωσαν τώρα ότι οι φορητοί ασύρματοι αγοράστηκαν από τη Χεζμπολάχ πριν από πέντε μήνες, περίπου την ίδια στιγμή με τους παραβιασμένους τηλεειδοποιητές. Τα λιβανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης πως τα οικιακά ηλιακά συστήματα ενέργειας ανατινάχθηκαν σε αρκετές περιοχές της Βηρυτού.
Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο, και πιθανότατα δεν θα δούμε ποτέ ξανά κάτι τέτοιο.

Την Τετάρτη, εκρήξεις σημειώθηκαν σε όλο το Λίβανο και αυτό ίσχυε ιδιαίτερα στην πόλη της Βηρυτού:
Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar της Χεζμπολάχ ανέφερε εκρήξεις σε πολλές περιοχές του Λιβάνου και ένας αξιωματούχος της Χεζμπολάχ είπε στο Associated Press ότι τα γουόκι-τάκι που χρησιμοποιούσε η ομάδα εξερράγησαν ως μέρος των εκρήξεων που ακούστηκαν στη Βηρυτό.

Ο Αλί Χασέμ, ένας δημοσιογράφος με έδρα τον Λίβανο, έγραψε στο X: «Άλλος ένας γύρος εκρήξεων σε διάφορες περιοχές γύρω από το νότιο Λίβανο και τα νότια προάστια της Βηρυτού. Συσκευές σε αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και χέρια ανθρώπων εκρήγνυνται».

Αυτό έρχεται μετά από βίντεο από τα νότια προάστια της Βηρυτού που έδειχναν ανθρώπους να βρίσκονται στο πεζοδρόμιο με πληγές στα χέρια τους ή κοντά στις τσέπες του παντελονιού τους.
Μπορείτε να φανταστείτε την παράνοια που πρέπει να νιώθουν τα μέλη της Χεζμπολάχ αυτή τη στιγμή;

Μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, πρέπει να αναρωτιούνται ποιες συσκευές θα εκραγούν στη συνέχεια.

Δεν έχω ιδέα πώς κάποιος από αυτούς μπορεί να παρακολουθεί τις ειδήσεις με ησυχία, γνωρίζοντας πως η τηλεόραση θα μπορούσε να είναι το επόμενο πράγμα που θα σβήσει.

Προφανώς τα γουόκι-τάκι που εξερράγησαν την Τετάρτη κατασκευάστηκαν αρχικά από μια εταιρεία στην Ιαπωνία
Δημοσιογράφος του Reuters στα νότια προάστια της Βηρυτού είπε ότι είδε μέλη της Χεζμπολάχ να βγάζουν μανιωδώς τις μπαταρίες οποιωνδήποτε γουόκι-τάκι που δεν είχαν εκραγεί, πετώντας τα εξαρτήματα σε μεταλλικά βαρέλια γύρω τους.

Οι εικόνες των εκρηκτικών ραδιοτηλεφώνων που εξέτασε το Reuters έδειχναν ένα εσωτερικό πάνελ με την ένδειξη "ICOM" και "Made in Japan". Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η ICOM είναι μια εταιρεία ραδιοεπικοινωνιών και τηλεφωνίας με έδρα την Ιαπωνία.
Εύχομαι πραγματικά και οι δύο πλευρές να αποφασίσουν πως... φτάνει πια και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Μετά την έκρηξη χιλιάδων τηλεειδοποιητών την Τρίτη, η Χεζμπολάχ απάντησε εκτοξεύοντας ρουκέτες στο Ισραήλ:
Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε την πρώτη της επίθεση με ρουκέτες σε στόχους εντός του Ισραήλ, μετά από εκρήξεις τηλεειδοποίησης που άφησαν σχεδόν 3.000 τραυματίες και 12 νεκρούς στο Λίβανο και τη Συρία, με την μαχητική ομάδα να δεσμεύεται για αντίποινα.

Το Ιράν, το οποίο υποστηρίζει την οργάνωση, έχει καταδικάσει το Ισραήλ ως υπεύθυνο για τις εκρήξεις, τις οποίες χαρακτήρισε «μαζική δολοφονία» και αποτελούν τη μεγαλύτερη παραβίαση ασφαλείας στην ιστορία της Χεζμπολάχ.
Και το Ισραήλ «στρέφει τις προσπάθειές του προς τα βόρεια σύνορα» καθώς προετοιμάζεται για μια τελική αναμέτρηση με τη Χεζμπολάχ:
Ισραηλινοί πολιτικοί και αμυντικοί αξιωματούχοι ενίσχυσαν τη ρητορική τους την Τετάρτη λέγοντας ότι ο Ισραηλινός Στρατός θα στρέψει τις προσπάθειές του προς τα βόρεια σύνορα σε μια «νέα φάση» του πολέμου, εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων με τη Χεζμπολάχ μετά τις εκτεταμένες επιθέσεις σε μαχητές της Χεζμπολάχ στο Λίβανο που αποδίδονται στο Ισραήλ.

Ο Πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant, ο αρχηγός IDF Herzi Halevi και άλλοι αξιωματούχοι εξέδωσαν δηλώσεις το βράδυ της Τετάρτης που φαινόταν να υποδηλώνουν πως ετοιμάζεται ένας πλήρης πόλεμος με τη Χεζμπολάχ, ώρες μετά από ένα κύμα εκρήξεων walkie-talkies και άλλων συσκευών επικοινωνίας που χρησιμοποιήθηκαν από μέλη της Χεζμπολάχ σε ολόκληρο τον Λίβανο προκάλεσαν εκτεταμένες απώλειες, απηχώντας μια παρόμοια επίθεση μια ημέρα νωρίτερα που στόχευε τηλεειδοποιητές που εκδόθηκαν από τη Χεζμπολάχ.
Αλλά δεν περιμένω ότι το Ισραήλ θα πάει ακόμα στο νότιο Λίβανο.

Όπως συζήτησα τις προάλλες, νομίζω πως το Ισραήλ θα περιμένει μέχρι να μιλήσει ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στα τέλη αυτού του μήνα.

Μιλώντας για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, μόλις ψήφισαν ένα ψήφισμα που καταδικάζει πολύ έντονα το Ισραήλ
Την Τετάρτη, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ένα παλαιστινιακό ψήφισμα που ζητά κυρώσεις και εμπάργκο όπλων κατά του Ισραήλ. Η πρόταση περιελάμβανε επίσης αίτημα από την Παλαιστινιακή Αρχή να αποσυρθεί το Ισραήλ από τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα εντός ενός έτους. Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 124 χώρες υπέρ, 14 κατά και 43 αποχές. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης δεν είναι δεσμευτικά και δεν θα οδηγήσουν άμεσα σε ενέργειες ή κυρώσεις κατά του Ισραήλ.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Ντάνι Ντάνον, καταδίκασε την ψηφοφορία, λέγοντας: «Πρόκειται για μια επαίσχυντη απόφαση που υποστηρίζει τη διπλωματική τρομοκρατία της Παλαιστινιακής Αρχής. Αντί να σηματοδοτήσει την επέτειο της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου καταδικάζοντας τη Χαμάς και ζητώντας την απελευθέρωση και των 101 από τους εναπομείναντες ομήρους, η Γενική Συνέλευση συνεχίζει να χορεύει στη μουσική της Παλαιστινιακής Αρχής, η οποία υποστηρίζει τους δολοφόνους της Χαμάς».
Όλα όσα συμβαίνουν κάνουν ένα συγκεκριμένο άτομο στη Μέση Ανατολή πολύ χαρούμενο.

Για χρόνια, ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν παρακολουθούσε το Ιράν να διαδίδει συστηματικά το σιιτικό Ισλάμ σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Αυτό έχει στενοχωρήσει πολύ τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και άλλους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας, επειδή σκοπεύουν να κυριαρχήσει το δικό τους σουνιτικό Ισλάμ στον κόσμο.

Εάν το Ισραήλ καταφέρει να νικήσει τους Ιρανούς και τους συμμάχους τους σε αυτόν τον πόλεμο, αυτό θα ευχαριστούσε πολύ τους Σαουδάραβες, γιατί θα άλλαζε θεμελιωδώς την ισορροπία δυνάμεων προς όφελός τους.

Φυσικά θα υπάρξει επίσης μια τεράστια παγκόσμια κατακραυγή για ένα παλαιστινιακό κράτος μόλις τελειώσει αυτός ο πόλεμος, και αυτός είναι ένας άλλος σημαντικός γεωπολιτικός στόχος για τους Σαουδάραβες:
Ο Σαουδάραβας διάδοχος πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δήλωσε την Τετάρτη ότι το βασίλειο δεν θα αναγνωρίσει το Ισραήλ χωρίς παλαιστινιακό κράτος και καταδίκασε σθεναρά τα «εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής» κατά του παλαιστινιακού λαού.

«Το βασίλειο δε θα σταματήσει το ακούραστο έργο του για την ίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και επιβεβαιώνουμε πως το βασίλειο δεν θα συνάψει διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ χωρίς αυτό», δήλωσε ο διάδοχος, γνωστός ως MbS. .
Οι Σαουδάραβες απλώς θα κάτσουν πίσω και θα παρακολουθήσουν τους Ισραηλινούς να κάνουν όλη τη σκληρή δουλειά και μετά θα πάρουν το παλαιστινιακό κράτος που πάντα ήθελαν.

Αλλά τελικά, το πρωτόγνωρο χάος που είναι μπροστά μας δε θα είναι καλό για κανέναν.

Μπαίνουμε σε μια εποχή πολέμου, οικονομικών προβλημάτων, παγκόσμιων ελλείψεων τροφίμων και μεγάλης πολιτικής αναταραχής.

Οι παγκόσμιες εκδηλώσεις δημιουργούν ένα μεγάλο κρεσέντο και δεν θα αργήσει πολύς καιρός πριν τα πράγματα αρχίσουν να γίνονται πραγματικά, πραγματικά άγρια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail