«Λυπούμαστε για την Ουκρανία, αλλά χρειαζόμαστε τη Ρωσία για να επιπλεύσουμε»

Image Source: novinite
Μια έκθεση-βόμβα του Politico αποκάλυψε ότι οι δυτικοί σύμμαχοι αγόρασαν περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε καύσιμα από ρωσικό πετρέλαιο κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
 
TFIGLOBAL / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι αποστολές βενζίνης, ντίζελ και άλλων προϊόντων που παράγονται από ρωσικό αργό πετρέλαιο έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες ως αποτέλεσμα των εισαγωγών από μόλις τρία τουρκικά διυλιστήρια.
 
Οι εισαγωγές είναι τεχνικά νόμιμες λόγω ενός γνωστού παραθυράκιου κυρώσεων. Ενώ η ΕΕ και οι δυτικοί σύμμαχοί της απαγόρευσαν εδώ και καιρό σχεδόν όλες τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, οι χώρες μπορούν ακόμη να αγοράζουν καύσιμα ρωσικής προέλευσης, εάν αυτά έχουν υποστεί επεξεργασία σε άλλη χώρα, όπως η Τουρκία.

Γι' αυτό, η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο από την Τουρκία σαν να μην υπάρχει αύριο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Ρωσία χρησιμοποιεί αυτά τα χρήματα για να πληρώσει τους στρατιώτες της στην Ουκρανία.

Παρομοίως, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, η χώρα του ΝΑΤΟ, η Ουγγαρία, έχει επίσης αυξήσει τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Ρωσία. Ομοίως, η Σλοβακία λέγεται ότι έχει επίσης αυξήσει τις εισαγωγές πετρελαίου από ρωσικές εταιρείες.

Τον περασμένο μήνα, ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ουγγαρίας Péter Szijjártó πραγματοποίησε επίσης ένα αιφνιδιαστικό ταξίδι στη Ρωσία και είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του κρατικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom. «Η ενεργειακή ασφάλεια είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας! Γι' αυτό πηγαίνω στη Ρωσία», έγραψε ο υπουργός στο Facebook.

Μετά την τρίωρη συνάντησή του με το διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ - στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο για το ρόλο του στην υποστήριξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία - ο Szijjártó έγραψε ότι η ενεργειακή ασφάλεια της Ουγγαρίας «δεν μπορεί να εγγυηθεί» χωρίς το ρωσικό φυσικό αέριο.

«Η Ουγγαρία είναι ικανοποιημένη με τη ρωσική ενεργειακή συνεργασία», είπε, προσθέτοντας ότι “χρειάζεται αρκετό θάρρος στην Ευρώπη σήμερα για να το πει κανείς αυτό”.

Στις 18 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής της ενεργειακής ασφάλειας της Ουγγαρίας κατηγόρησε επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν παρέχει αρκετή υποστήριξη για να βοηθήσει τις μικρότερες, περίκλειστες χώρες να απομακρυνθούν από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Ο Csaba Marosvari, αναπληρωτής υφυπουργός ενεργειακής ασφάλειας της Ουγγαρίας, δήλωσε: «Ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία, δεχθήκαμε όλο και ισχυρότερη πίεση να διαφοροποιηθούμε ταχύτερα από τα ρωσικά καύσιμα, αλλά αρνούνται τα κεφάλαια για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό».

Τα στοιχεία της Επιτροπής της ΕΕ δείχνουν πως από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η ΕΕ μείωσε δραστικά τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου από πάνω από 50% σε 15% πέρυσι. Αυτό όμως δεν ισχύει για την Ουγγαρία, η οποία δεν έχει μειώσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία.
Ομοίως, η ινδική κυβέρνηση έχει επίσης δηλώσει ότι θα συνεχίσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο χωρίς αμφιβολίες, εφόσον η χώρα δεν εμπίπτει στις κυρώσεις.

Ο Ινδός υπουργός πετρελαίου και φυσικού αερίου Hardeep Singh Puri δήλωσε πριν από λίγες ημέρες: «Εάν μια οντότητα δεν βρίσκεται υπό κυρώσεις, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως θα αγοράσω από τον φθηνότερο προμηθευτή».

Πρόσθεσε ότι η Ινδία δεν είναι η μόνη, καθώς ευρωπαϊκές χώρες και ιαπωνικές εταιρείες αγοράζουν επίσης ρωσικό πετρέλαιο.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και οι ελίτ έχουν εκτοξεύσει αμέτρητες απειλές σε έθνη όπως η Ινδία, η Κίνα και η Τουρκία για την αγορά πετρελαίου από τη Ρωσία, αλλά την ίδια στιγμή, αυτά τα ξεδιάντροπα πλάσματα δεν διστάζουν να αγοράσουν το ίδιο πετρέλαιο από αυτά τα έθνη.

Η δυτική υποκρισία είναι πραγματικά εντυπωσιακή!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail