Ο Σολτς ήθελε ειρήνη στην Ουκρανία λόγω της πίεσης στη Γερμανία

Foto: Bundesregierung/Guido Bergmann
Freepen.gr - Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ήθελε να ξεκινήσει μια ειρηνευτική διαδικασία για την Ουκρανία λόγω της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης στη χώρα του, υποστήριξε ο Γερμανός πολιτικός αναλυτής Στέφαν Μάιστερ σε συνέντευξή του στην Berliner Zeitung.

«Οι δηλώσεις του Σολτς για την έναρξη διαπραγματεύσεων οφείλονται κυρίως στην εσωτερική πολιτική κατάσταση», αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον Μάιστερ, ο Γερμανός πολιτικός έπρεπε να απαντήσει με αυτόν τον τρόπο στις εσωτερικές εκκλήσεις της γερμανικής κυβέρνησης για τερματισμό της σύγκρουσης, καθώς και στη νίκη των κομμάτων της αντιπολίτευσης στις πρόσφατες εκλογές.

Την προηγούμενη μέρα, η εφημερίδα La Repubblica ανέφερε ότι ο Γερμανός Καγκελάριος ετοίμαζε το σχέδιό του για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία. Πηγή κοντά στη γερμανική κυβέρνηση είπε σε παρατηρητές πως το σχέδιο θα μπορούσε να περιλαμβάνει εδαφικές παραχωρήσεις από την Ουκρανία. Την περασμένη εβδομάδα, ο Scholz είπε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση ZDF ότι είχε έρθει η στιγμή για συζητήσεις σχετικά με το πώς να επιταχυνθεί το τέλος της ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail