Ο Μεντβέντεφ επιτρέπει τη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία όταν «εξαντληθεί η υπομονή»

Yekaterina Shtukina/POOL/TASS
Freepen.gr - Η Ρωσία δεν χρησιμοποιεί πυρηνικά όπλα ως απάντηση σε εχθρικές επιθέσεις επειδή κατανοεί τον κίνδυνο και το μη αναστρέψιμο μιας τέτοιας σύγκρουσης, προς το παρόν, η Μόσχα δείχνει υπομονή, αλλά αυτή μπορεί να εξαντληθεί, προειδοποίησε ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο κανάλι του Telegram, μεταδίδει το πρακτορείο tass.com.

«Τι σκέφτονται οι δυτικοί ηγέτες και το πολιτικό τους κατεστημένο, το οποίο έχει παρασυρθεί από τον πόλεμο, για την αντίδραση της χώρας μας σε πιθανά πυραυλικά πλήγματα «βαθιά μέσα στο έδαφος»; Λοιπόν, να τι σκέφτονται: οι Ρώσοι μιλούν πολύ για απάντηση με όπλα μαζικής καταστροφής, αλλά δεν κάνουν τίποτα. Πρόκειται απλώς για «λεκτικές παρεμβάσεις». Οι Ρώσοι δεν θα περάσουν τη γραμμή. Απλά φοβίζουν. Δεν χρειάζονται μια πυρηνική σύγκρουση, μπορούν να χάσουν περισσότερα, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης του Παγκόσμιου Νότου. Τέλος πάντων, ποιος χρειάζεται την αποκάλυψη; Λοιπόν, και ούτω καθεξής με τον ίδιο τρόπο», έγραψε ο Μεντβέντεφ.

Ο πολιτικός υπογράμμισε πως κανείς δεν χρειάζεται πραγματικά μια πυρηνική σύγκρουση - είναι «μια πολύ κακή ιστορία με πολύ δύσκολη έκβαση».

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής η απόφαση να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα (μη στρατηγικά ή ακόμη και στρατηγικά)», σημείωσε.

«Η Ρωσία δείχνει υπομονή. Εξάλλου, είναι προφανές ότι μια πυρηνική απάντηση είναι μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση με μη αναστρέψιμες συνέπειες», είπε και πρόσθεσε πως “κάθε υπομονή τελειώνει”.

Ο πολιτικός επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι υπάρχουν τυπικές προϋποθέσεις για να χρησιμοποιήσει η Ρωσία πυρηνικά όπλα, οι οποίες είναι σαφείς σε ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα και αντιστοιχούν στο δόγμα της πυρηνικής αποτροπής. Μεταξύ αυτών των γεγονότων συμπεριέλαβε, ειδικότερα, την επίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Κουρσκ.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, οι μετριοπαθείς δυτικοί αναλυτές που είπαν ότι οι Ρώσοι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα απαντήσουν με αυτόν τον τρόπο..., αν και εξακολουθεί να υπάρχει μια πιθανότητα», θα έχουν δίκιο. Σημείωσε επίσης πως η απάντηση θα μπορούσε επίσης να είναι η χρήση νέων μέσων παράδοσης σε μη πυρηνικό εξοπλισμό».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail