Η Σουηδία θα πληρώνει τους μετανάστες για να φύγουν

pixabay / johnNaturePhotos
Freepen.gr -
Η Σουηδία θα καταβάλει στους μετανάστες έως και 34.000 δολάρια για να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους, δήλωσε την Πέμπτη στους δημοσιογράφους ο υπουργός Μετανάστευσης Γιόχαν Φόρσελ. Η ανακοίνωση του Forssell έρχεται εν μέσω μιας ευρύτερης ανατροπής της άλλοτε φιλελεύθερης μεταναστευτικής πολιτικής της σκανδιναβικής χώρας.

Οι μετανάστες που θα εγκαταλείψουν οικειοθελώς τη Σουηδία από το 2026 θα μπορούν να λάβουν έως και 350.000 σουηδικές κορώνες (34.000 δολάρια), δήλωσε ο Φόρσελ σε συνέντευξη Τύπου.

Στο πλαίσιο ενός συστήματος επιχορηγήσεων που δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980, η Σουηδία προσφέρει σήμερα στους μετανάστες έως 10.000 κορώνες (970 δολάρια) ανά ενήλικα και 5.000 κορώνες (485 δολάρια) ανά παιδί για να φύγουν. Ωστόσο, ο Forssell δήλωσε ότι μόνο ένα άτομο δέχτηκε τη συμφωνία πέρυσι.

Ο Λούντβιγκ Άσπλινγκ από τους δεξιούς Σουηδούς Δημοκράτες, το κόμμα του οποίου στηρίζει την κεντρώα κυβέρνηση της χώρας, δήλωσε πως αν η επιχορήγηση αυξανόταν και περισσότεροι άνθρωποι την γνώριζαν, θα ήταν πιο πιθανό να δεχθούν τη συμφωνία. Ο Άσπλινγκ προέβλεψε ότι οι άνεργοι ή όσοι απασχολούνται σε χαμηλόμισθες θέσεις εργασίας και βασίζονται σε κρατικά επιδόματα «θα ενδιαφέρονταν» για μια τέτοια προσφορά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail