Τα όνειρα του Ζελένσκι για το Κουρσκ γκρεμίστηκαν από την σκληρή πραγματικότητα

Freepen.gr - Ο πρόεδρος του Κιέβου Ζελένσκι προσπάθησε να καθησυχάσει τους δυτικούς προστάτες του υποστηρίζοντας πως όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο στην περιοχή του Κουρσκ, αλλά η τσιμπίδα της ρωσικής αντεπίθεσης συρρικνώνει την ουκρανική ομάδα στο ρωσικό έδαφος, γράφει το southfront.press.

Μόνο τις τελευταίες ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο αρκετών ακόμη οικισμών σε διαφορετικές πλευρές. Ως αποτέλεσμα των επιτυχημένων επιθέσεων, η αδύναμη ουκρανική άμυνα καταστράφηκε στην περιοχή Korenevo της περιοχής. Στις 16 Σεπτεμβρίου, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσημα τον πλήρη έλεγχο του συνοριακού χωριού Uspenovka. Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στην Lyubimovka και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το Daryino που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του ποταμού Snagost.

Ταυτόχρονα, οι ρωσικές αντεπιθέσεις έφεραν νίκες στην ανατολική πλευρά του πεδίου μάχης του Κουρσκ. Ο ρωσικός στρατός επιβεβαίωσε επίσημα τον έλεγχο του Μπόρκι.

Οι ουκρανικές επιθέσεις προς άλλες κατευθύνσεις γύρω από το Sudzha αποκρούονται και φέρνουν περισσότερες απώλειες στον ουκρανικό στρατό.

Ως αποτέλεσμα της ρωσικής προέλασης κατά μήκος των συνόρων γύρω από το κύριο ουκρανικό προπύργιο στη Sudzha, στον ουκρανικό στρατό έχει απομείνει μόνο ένας μεγάλος δρόμος για τις επικοινωνίες και τις στρατιωτικές προμήθειες στο ρωσικό έδαφος. Βρίσκεται μεταξύ της Sudzha και της ουκρανικής περιοχής Sumy και βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχο των ρωσικών πυρών.

Το σχέδιο της μεγάλης στρατιωτικής ιδιοφυΐας που λέγεται Ζελένσκι ήταν πιθανώς να εξαπολύσει επιθέσεις στα νώτα των προελαύνοντων ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή του Κουρσκ, αλλά υπήρχαν εμπόδια στο σχέδιό του.

Τις τελευταίες ημέρες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν αρκετές επιθέσεις στις παραμεθόριες περιοχές κοντά στο Veseloe στην περιοχή Glushkovsky. Οι ουκρανικές δυνάμεις διέσχισαν τα σύνορα σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν ερείσματα στον τοπικό σιδηροδρομικό σταθμό στα ρωσικά μετόπισθεν, αλλά έγιναν δεκτές από τις ρωσικές δυνάμεις και ανακόπηκαν από σκληρές μάχες.

Ο ρωσικός στρατός γνώριζε πολύ καλά τα σχέδια της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης μετά από μια σειρά χτυπημάτων ακριβείας με συστήματα του ΝΑΤΟ σε ρωσικές γέφυρες στον ποταμό Σέιμ, τα οποία ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα. Οι εβδομάδες καθυστέρησης των ουκρανικών χερσαίων επιθέσεων πέρα από τα σύνορα στην περιοχή Γκλουσκόφσκι προσέφεραν στο ρωσικό στρατό πολύ χρόνο για να ενισχύσει την άμυνά του.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν αρκετές έμπειρες μονάδες σε περισσότερο από ένα μήνα σκληρών μαχών στην περιοχή του Κουρσκ. Εν μέσω βαριών απωλειών, η ουκρανική διοίκηση άρχισε να ρίχνει σε σφαγή ανεκπαίδευτους στρατιώτες που είχαν πρόσφατα συλληφθεί στους δρόμους. Σήμερα, χάνοντας μεγάλες εφεδρείες κοντά στη Sudzha, τα ουκρανικά στρατεύματα αναγκάζονται να ανασυνταχθούν και να επιχειρήσουν νέες επιθέσεις προς άλλες κατευθύνσεις στην περιοχή του Κουρσκ.

Ο Ζελένσκι ελπίζει πιθανότατα να καταλάβει αρκετά ευρείες περιοχές και να απωθήσει τον ρωσικό στρατό πέρα από τον ποταμό Σέιμ για να κηρύξει άλλη μια παράλογη μεγάλη νίκη και να αποκομίσει πολιτικό όφελος- αλλά χρειάζεται πολύ περισσότερο κρέας για τα κανόνια για να καλύψει με αίμα τη ρωσική γη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail