Γερμανός στρατηγός προειδοποιεί για το σημείο χωρίς επιστροφή σε περίπτωση χτυπημάτων των Ουκρανών βαθιά στη Ρωσία

Φωτογραφία : White Sands Missile Range Public Affairs / John Hamilton
Freepen.gr - Ο στρατηγός εν αποστρατεία της Bundeswehr Harald Kuyat προειδοποίησε για σοβαρές συνέπειες εάν η Ουκρανία λάβει όπλα μεγάλου βεληνεκούς και της επιτραπεί να χτυπήσει βαθιά μέσα στη Ρωσία σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Neuen Osnabrücker Zeitung.

«Εάν τοποθετηθούν όπλα μεγάλου βεληνεκούς, θα αυξηθεί η ικανότητα της Ουκρανίας να επιτίθεται σε στόχους υπαρξιακής σημασίας για τη Ρωσία - και μαζί με αυτό ο κίνδυνος να επεκταθεί αυτός ο πόλεμος», είπε.

Ο Κουγιάτ πρόσθεσε πως η Δύση πρέπει να προσέξει να μην περάσει νέες κόκκινες γραμμές και τελικά φτάσει σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή.

Την προηγούμενη ημέρα, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι σκοπεύει να επιμείνει στην άρνηση να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει γερμανικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς για να επιτεθεί βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail