Η παγίδα του Κουρσκ κλείνει

Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός απειλεί με περικύκλωση την ουκρανική ομάδα στην περιοχή του Κουρσκ, προετοιμάζοντας περικυκλώσεις σε διάφορες κατευθύνσεις στα μέτωπα του Ντονμπάς. Ταυτόχρονα, ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι σφυροκοπούν τα ουκρανικά μετόπισθεν, γράφει το southfront.press.

Τη νύχτα της 13ης Σεπτεμβρίου, άλλο ένα κύμα επιδρομών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατέστρεψε στόχους σε ολόκληρη την Ουκρανία. Εκρήξεις σημειώθηκαν στις νότιες λιμενικές πόλεις της Οδησσού και του Τσερνομόρσκ. Ρωσικά πλήγματα αναφέρθηκαν στην περιοχή του Μυκολαίβ καθώς και στις εμπόλεμες περιοχές της Χερσώνας και του Ζαπορόζιε.

Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έφτασαν σε στόχους στην κεντρική περιοχή της Βίννιτσα και στο δυτικό Ιβάνο-Φρανκίφσκ. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην αποθήκη καυσίμων στο Galich που εξυπηρετεί τις ανάγκες του ουκρανικού στρατού, μεταξύ άλλων και για τη μεταφορά όπλων από την Πολωνία.

Τα ουκρανικά στρατιωτικά αποθέματα καταστρέφονται από τα συνεχή ρωσικά πλήγματα στις περιοχές Χάρκοβο και Σούμι στα ανατολικά σύνορα.

Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν ακόμη τη δυνατότητα να επιτεθούν στο ρωσικό έδαφος με πυραύλους του ΝΑΤΟ γι' αυτό και επιχειρούν χτυπήματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις παραμεθόριες περιοχές- αλλά δε φέρνουν σημαντικά αποτελέσματα. Τη νύχτα της 13ης Σεπτεμβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν 20 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε έξι περιοχές. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Προστατεύοντας τα νώτα τους, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τα συνεχή καταστροφικά πλήγματα κατά του ουκρανικού στρατού τόσο στις στρατηγικές περιοχές των νώτων όσο και κοντά στο μέτωπο. Τα μαζικά πλήγματα υποστηρίζουν τις ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις στα πεδία των μαχών.

Οι ρωσικές πλευρικές επιθέσεις συνεχίζονται στην περιοχή του Κουρσκ. Οι ρωσικές δυνάμεις ανταγωνίζονται τις επιχειρήσεις εκκαθάρισης, ευθυγραμμίζοντας το μέτωπο κατά μήκος της γραμμής Gordeevka-Lyubimovka. Ως αποτέλεσμα, οι ουκρανικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν κοντά στο Korenevo περικυκλώθηκαν από τρεις κατευθύνσεις.

Οι Ουκρανοί διοικητές δεν επιτρέπουν στους στρατιώτες τους να υποχωρήσουν- αλλά ολόκληρες ουκρανικές μονάδες παραδίδονται στις ρωσικές δυνάμεις ή εγκαταλείπουν το πεδίο της μάχης εγκαταλείποντας τον στρατιωτικό εξοπλισμό και τους νεκρούς ή τραυματισμένους συντρόφους τους.

Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να επιχειρούν αντεπιθέσεις γύρω από τη Sudzha, χωρίς να επιτυγχάνουν κανένα αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, εξαπολύουν επιθέσεις στα ρωσικά σύνορα στα δυτικά, σε μια προσπάθεια να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο στην περιοχή του Κουρσκ.

Μόνο την προηγούμενη ημέρα, το ρωσικό πυροβολικό και η ρωσική αεροπορία ματαίωσαν τρεις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο συνοριακό χωριό Veseloe. Στόχος των ουκρανικών δυνάμεων είναι να πάρουν τον έλεγχο στον σιδηροδρομικό σταθμό του Γκλούσκοβο, προκειμένου να αποκτήσουν ερείσματα στα νώτα της ρωσικής ομάδας που προελαύνει προς τη Σούντζα. Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις δεν έχουν ακόμη φέρει κανένα αποτέλεσμα.

Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση έστειλε μεγάλες εφεδρείες στην περιοχή Sumy και ανέπτυξε μεγάλες δυνάμεις στην επίθεσή της στο ρωσικό έδαφος, η οποία απέτυχε. Συσσωρευμένες στις παραμεθόριες περιοχές, οι ουκρανικές μονάδες ακινητοποιούνται από τα ρωσικά πυρά και οι Ουκρανοί αξιωματικοί αναγκάζονται να ρίξουν ανεκπαίδευτους άνδρες που συνελήφθησαν πρόσφατα στους δρόμους στη σφαγή του Κουρσκ για να σταματήσουν τη ρωσική επίθεση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail