Η Αμερική διαλύεται απόλυτα από το μίσος, και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα ανεπανάληπτο χάος στους δρόμους

pixabay / aitoff
Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αντιδρούν στην τελευταία απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ λέει πολλά για το πού βρισκόμαστε ως έθνος. Υπήρχε μια εποχή που κάτι τέτοιο θα θεωρούνταν επίθεση εναντίον όλων μας. Αλλά σήμερα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Πολλοί στην αριστερά κάνουν ό,τι μπορούν για να υποβαθμίσουν αυτό που μόλις συνέβη, επειδή μπορεί να βοηθήσει τον Τραμπ να πάρει περισσότερες ψήφους. Και όπως και την προηγούμενη φορά, υπάρχουν κάποιοι που εύχονται πραγματικά να είχε σκοτωθεί. Έχουν δουλέψει τόσο πολύ σε μια φρενίτιδα μίσους που πραγματικά ελπίζουν στο θάνατο των πολιτικών τους αντιπάλων.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για κάποιους ανθρώπους της δεξιάς. Υπήρχε τόσο πολύ μίσος για τον Τζο Μπάιντεν όταν ήταν υποψήφιος των Δημοκρατικών, και τώρα φαίνεται να υπάρχει ακόμη περισσότερο μίσος για την Καμάλα Χάρις. Αυτός δεν είναι ο τρόπος για να πετύχουμε τίποτα.

Δε θα κερδίσουμε ποτέ μισώντας τους εχθρούς μας.

Κερδίζουμε αγαπώντας τους εχθρούς μας και χρησιμοποιώντας την αλήθεια για να τους πείσουμε να έρθουν με το μέρος μας.

Αν οι άνθρωποι αντιληφθούν πως τους μισείτε, θα είναι εξαιρετικά απίθανο να ακούσουν αυτά που έχετε να πείτε.

Αλλά αν οι άνθρωποι αντιληφθούν ότι τους αγαπάτε, θα είναι πολύ πιο πιθανό να ακούσουν αυτά που έχετε να πείτε.

Το να αγαπάτε κάποιον δεν σημαίνει πως συμφωνείτε μαζί του. Προσωπικά, διαφωνώ ριζικά με σχεδόν όλα όσα κάνουν οι πολιτικοί μας και εκφράζω τις απόψεις μου πολύ έντονα.

Αλλά δεν είμαι εναντίον κανενός. Σε τελική ανάλυση, θέλω το καλύτερο για όλους και για την κοινωνία μας στο σύνολό της.

Αν δε μάθουμε να αγαπάμε ο ένας τον άλλον, απλά δεν πρόκειται να τα καταφέρουμε ως κοινωνία. Σήμερα, υπάρχουν εκατομμύρια και εκατομμύρια Αμερικανοί που μισούν βαθιά ολόκληρες ομάδες ανθρώπων για τον έναν ή τον άλλο λόγο. Δεν έχω ξαναδεί τόσο μίσος, και αυτή είναι η πιο διχασμένη κατάσταση που έχει υπάρξει στο έθνος μας σε όλη μου τη ζωή. 

Πού νομίζετε ότι θα μας οδηγήσει όλο αυτό το μίσος;

Όλοι μπορούν να δουν ότι αυτές οι εκλογές θα τελειώσουν πολύ άσχημα.

Αν παραμείνουμε στον δρόμο που ακολουθούμε, είναι θέμα χρόνου να δούμε ανεξέλεγκτο χάος στους δρόμους μας.

Αυτό θέλετε;

Εγώ σίγουρα όχι.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους γράφω με τον τρόπο που γράφω είναι για να ξυπνήσουν οι άνθρωποι και να επιλέξουν να αλλάξουν κατεύθυνση πριν να είναι πολύ αργά.

Γιατί αυτή τη στιγμή η Αμερική βρίσκεται σε έναν δρόμο που οδηγεί μόνο στην καταστροφή.

Μας ταΐζουν με μια συνεχή δίαιτα μίσους, και κοιτάξτε τι έχει κάνει αυτό στην κοινωνία μας.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, το 41% των Αμερικανών βιώνει σήμερα «άγχος αιχμής»:

Σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από οικονομικές ανησυχίες και πολιτικές εντάσεις, μια νέα έρευνα αποκάλυψε τον συγκλονιστικό αντίκτυπο του στρες στην καθημερινότητα των Αμερικανών. Ο μέσος άνθρωπος αισθάνεται το κεφάλι του να «γυρίζει» από το άγχος 156 φορές το χρόνο, που μεταφράζεται σε περίπου τρεις φορές την εβδομάδα.

Αυτό το ανησυχητικό στατιστικό στοιχείο είναι μόνο ένα από τα πολλά ευρήματα που ανοίγουν τα μάτια από μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από την Talker Research για την Traditional Medicinals. Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 2.000 ενήλικες, διαπίστωσε επίσης ότι το 41% των ερωτηθέντων βιώνει επί του παρόντος τα μέγιστα επίπεδα άγχους για το έτος.
Αυτό είναι σχεδόν η μισή χώρα!

Μια άλλη πρόσφατη έρευνα ανακάλυψε ότι το ποσοστό των Αμερικανών που έχουν διαγνωστεί κλινικά με κατάθλιψη σε κάποια στιγμή της ζωής τους βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο που έχει διαγνωστεί ποτέ:
Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, τρεις στους δέκα ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν διαγνωστεί κλινικά με κατάθλιψη σε ένα σημείο της ζωής τους το 2023.

Όπως επισημαίνει η Anna Fleck του Statista στο παρακάτω διάγραμμα, αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό από τότε που άρχισε να τίθεται η ερώτηση, αυξημένο κατά 10,6 ποσοστιαίες μονάδες από το 2015. Ο ρυθμός αύξησης ήταν ιδιαίτερα απότομος το πρώτο έτος της πανδημίας, αυξάνοντας από 22,9 τοις εκατό το 2020 σε 28,6 τοις εκατό το 2021.
Δυστυχώς, τα επίπεδα κατάθλιψης είναι ιδιαίτερα υψηλά στις γυναίκες και στους νέους:
Σύμφωνα με την έρευνα, το 36,7 τοις εκατό των γυναικών αναφέρουν ότι έχουν διαγνωστεί με κατάθλιψη στη διάρκεια της ζωής τους έναντι 20,4 τοις εκατό των ανδρών. Για τους νέους ηλικίας 18-29 ετών, το 34,3 τοις εκατό είχε διαγνωστεί με κατάθλιψη, ενώ για τις ηλικίες 30-44 ετών ήταν 34,9 τοις εκατό.
Αν συνεχίσουμε να ακολουθούμε αυτό το μονοπάτι, η ψυχική μας υγεία μόνο θα χειροτερέψει.

Σε αυτό το στάδιο, ακόμη και πολλά από τα παιδιά μας δυσκολεύονται πραγματικά:
Μια πρόσφατη μελέτη από το Νοσοκομείο Παίδων CS Mott Health του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν αποκάλυψε μια πτυχή της παιδικής ανάπτυξης που συχνά παραβλέπεται, βρίσκοντας έναν εκπληκτικό αριθμό παιδιών που αγωνίζονται να κάνουν φίλους. Στην πραγματικότητα, η δημοσκόπηση βρίσκει πως ένας στους πέντε γονείς φοβάται ότι τα παιδιά τους αυτή την στιγμή δεν έχουν καθόλου φίλους.

Φανταστείτε να είστε ένα παιδί χωρίς έναν φίλο για να μοιραστείτε μαζί του το αγαπημένο σας βιντεοπαιχνίδι ή κάποιον να καθίσετε δίπλα στο σχολικό λεωφορείο. Είναι μια πραγματικότητα για περισσότερα παιδιά από ό,τι νομίζουμε. Η δημοσκόπηση σε 1.031 γονείς με παιδιά ηλικίας μεταξύ έξι και 12 ετών αποκαλύπτει πως το 20% των παιδιών αισθάνονται δυνητικά μόνο ή απομονωμένα κατά τη διάρκεια κρίσιμων ετών κοινωνικής ανάπτυξης.
Θα μπορούσα να συνεχίσω για το τι τεράστιο χάος έχει γίνει η κοινωνία μας.

Περιττό να πούμε ότι το να μισείς τους ανθρώπους δεν είναι η διέξοδος από αυτό το χάος.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που φαίνεται να πιστεύουν ότι αν πρόκειται να είναι πραγματικά ριζοσπαστικοί για έναν σκοπό, πρέπει να έχουν κάποιον να μισούν.

Όχι.

Αν θέλεις να είσαι πραγματικά ριζοσπαστικός, γίνε άνθρωπος με μεγάλη αγάπη.

Φυσικά ένας άνθρωπος με μεγάλη αγάπη λέει την αλήθεια, και όταν μοιράζεσαι την αλήθεια με άλλους συχνά θα σε μισούν γι' αυτήν.

Αλλά αν απαντάς με μίσος όταν οι άλλοι σε μισούν, δεν θα κερδίσεις ποτέ.

Είναι τόσο εύκολο να παρασυρθούμε σε όλη την αρνητικότητα που βλέπουμε στο διαδίκτυο και στα κύρια μέσα ενημέρωσης αυτές τις μέρες.

Συχνά, αυτά που είναι πιο γεμάτα μίσος είναι αυτά που τραβούν τη μεγαλύτερη προσοχή.

Πρέπει να αντισταθούμε σε αυτόν τον πειρασμό.

Αν συνεχίσουμε την ίδια κατεύθυνση που ακολουθούσαμε, δεν υπάρχει μέλλον για τη χώρα μας.

Η αγάπη είναι η απάντηση, αλλά αυτή τη στιγμή το μίσος συνεχίζει να αυξάνεται παντού γύρω μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail