Πούτιν: Τι θα συνέβαινε στην Ευρώπη αν η Ρωσία απαντούσε σε επιθέσεις σε πυρηνικά εργοστάσια;

kremlin.ru
Ο Πούτιν καλεί την Ευρώπη να σκεφτεί τις επιθέσεις σε πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας

Freepen.gr - Οι επιθέσεις στα πυρηνικά εργοστάσια του Κουρσκ και της Ζαπορίζια είναι πολύ επικίνδυνες τρομοκρατικές επιθέσεις, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της ολομέλειας του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ (EEF).

«Πρόκειται για πολύ επικίνδυνες τρομοκρατικές επιθέσεις. Μπορεί κανείς μόνο να φανταστεί τι θα συμβεί αν απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο, τι θα συμβεί σε ολόκληρο το τμήμα αυτής της Ευρώπης», δήλωσε ο Πούτιν.

Η απώθηση μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) από την περιοχή του Κουρσκ αποτελεί ιερό καθήκον των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ο Πούτιν. Οι μάχες στη ρωσική περιοχή συνεχίζονται από τις 6 Αυγούστου.

Την προηγούμενη ημέρα, ο ΔΟΑΕ δημοσίευσε έκθεση για την κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, χαρακτηρίζοντάς τον ασταθή. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΙΑΕΑ Ραφαέλε Γκρόσι, και οι επτά πυλώνες πυρηνικής ασφάλειας στο εργοστάσιο έχουν παραβιαστεί. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτίθενται τακτικά στο εργοστάσιο, αλλά η Μόσχα και το Κίεβο μπορούν να κατηγορούν μόνο ο ένας τον άλλον για τις επιθέσεις αυτές, σημείωσε ο Grossi.

Ο πυρηνικός σταθμός Kursk βρίσκεται στην πόλη Kurchatov. Αποτελείται από τέσσερις μονάδες ισχύος με τον τύπο αντίδρασης RBMK-1000. Το μερίδιο του πυρηνικού σταθμού στην εγκατεστημένη ισχύ όλων των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στην περιοχή της Μαύρης Γης υπερβαίνει το 50 τοις εκατό.

Ο πυρηνικός σταθμός Zaporizhzhya είναι ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με βάση τη δυναμικότητα στην Ευρώπη και ο τρίτος μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο. Βρίσκεται στην περιοχή Zaporizhzhya και αποτελείται από έξι μονάδες ισχύος VVER-1000. Μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ο πυρηνικός σταθμός Zaporizhzhya τέθηκε υπό τον έλεγχο της Ρωσίας.

* Πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail