Μετά το Κουρσκ, η Ουκρανία θα ξεκινήσει μαζική «επίθεση στο Κερτς»

Image Source: express
Μετά την εκπληκτική επιτυχία της επίθεσης στο Κουρσκ, η Ουκρανία πρόκειται τώρα να εξαπολύσει μια μεγάλη επίθεση στην Κριμαία.

TFIGLOBAL / Παρουσίαση Freepen.gr

Κάποια πραγματικά διαβολικά σχέδια των ΗΠΑ και της Ουκρανίας έχουν προκύψει, όπου ένας κορυφαίος Αμερικανός στρατηγός έχει προβλέψει ότι η Ουκρανία θα επιχειρήσει να πάρει πίσω την Κριμαία μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, με πλήρη υποστήριξη από την Ουάσιγκτον.

Ο στρατηγός εν αποστρατεία Ben Hodges δήλωσε: «Θα μπορούσαμε να είμαστε 100% σαφείς προς τους Ουκρανούς και τους Ρώσους πως είμαστε 100% υπέρ της ανακατάληψης της Κριμαίας, όπως και αν το κάνουν».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν θα υπάρξει κανένα πάτημα των φρένων από τις ΗΠΑ αν κατεδαφίσουν τη γέφυρα του Κερτς - κάτι που προβλέπω ότι θα συμβεί φέτος».

Έτσι, το Κίεβο σχεδιάζει να ανατινάξει ξανά τη γέφυρα του Κερτς.

Ας μάθουμε περισσότερα για τη σημασία αυτής της γέφυρας.

Είναι η μόνη φυσική σύνδεση της Ρωσίας με την Κριμαία. Εκτείνεται 19 χιλιόμετρα (12 μίλια) από την περιοχή του Κράι Κρασνοντάρ στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου. Εγκαινιάστηκε από τον ίδιο τον Βλαντίμιρ Πούτιν το 2018.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί αυτή τη γέφυρα για να προμηθεύει την Κριμαία και τα στρατεύματα που πολεμούν στα μέτωπα με πολεμικό υλικό.

Η Κριμαία φιλοξενεί την κύρια βάση του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και ένα δίκτυο αεροδρομίων για τη διεξαγωγή αεροπορικών επιδρομών σε όλο σχεδόν το βάθος της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, το σχέδιο της Ουκρανίας είναι να μετατρέψει την Κριμαία σε «νεκροταφείο για τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας».

Η Ουκρανία επιτέθηκε για πρώτη φορά στη γέφυρα του Κερτς τον Οκτώβριο πριν από δύο χρόνια, καταρρίπτοντας μέρος του οδοστρώματός της στην Αζοφική Θάλασσα.

Τώρα, θέλουν να την ανατινάξουν ολόκληρη, χρησιμοποιώντας πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και τεράστια εκρηκτικά που παρέχουν οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο στρατηγός Hodges δήλωσε: «Δεν πρόκειται να την καταστρέψετε με δύο ή τρία Storm Shadows ή ATACMS ή κάτι τέτοιο. Θα χρειαστείτε μια τεράστια ποσότητα εκρηκτικών, οπότε πρόκειται για μια επιχείρηση με πολλές διαφορετικές φάσεις και πτυχές».

Λοιπόν, ο στρατηγός Hodges είναι ειδικός στο να χτίζει κάστρα στον αέρα.

Πρώτον, θα πρέπει να γνωρίζει ότι ακόμη και όταν η γέφυρα του Κερτς δεν λειτουργεί, η Ρωσία μπορεί εύκολα να μεταφέρει προμήθειες στην Κριμαία χρησιμοποιώντας θαλάσσιες οδούς. Την στιγμή που ρωσικά ναυτικά μέσα περιφέρονται στα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ, θα ήταν δύσκολο για τη Ρωσία να διασφαλίσει τα πλοία της στη Μαύρη Θάλασσα, η οποία είναι σαν προαύλιο της;

Επίσης, πώς πρόκειται να μεταφέρει αυτά τα τεράστια εκρηκτικά στη γέφυρα. Θαλασσίως, σωστά; Φανταστείτε τώρα, να μεταφέρετε αυτά τα εκρηκτικά σε ένα πλοίο στα ρωσικά ύδατα και να σας χτυπήσει ένας ιπτάμενος πύραυλος του Τσερνομπίλ. Θα γίνετε μανιτάρια, καταλαβαίνετε τι εννοώ!

Επίσης, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη σας τη βούληση του ρωσόφωνου πληθυσμού της Κριμαίας. Σε δημοψήφισμα πριν από μερικά χρόνια, η συντριπτική πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της προσάρτησής της στη Ρωσία. Έτσι, ακόμα και αν διώξετε τα ρωσικά στρατεύματα από την Κριμαία, θα διώξετε και τους φιλορώσους; Αυτό θα επιδείνωνε μόνο τη θέση του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία, όπου η Μόσχα ισχυρίζεται ότι επικρατεί ένα φιλορωσικό κύμα.

Και τέλος, αν συμβεί οποιαδήποτε τέτοια επίθεση στην Κριμαία, η Ουκρανία θα αναγκαστεί να απλώσει περαιτέρω τους πόρους της, αφήνοντας εκτεθειμένες τις γραμμές του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία. Αυτό μπορεί να επιτρέψει στη Ρωσία να διεισδύσει ακόμη βαθύτερα και να αποκόψει τις αλυσίδες εφοδιασμού των στρατευμάτων που μάχονται στα σύνορα με τη Ρωσία.

Έτσι, συνολικά, η προτεινόμενη επίθεση στο Κερτς είναι ένα σχέδιο που μόνο τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και οι δυτικές ελίτ μπορούν να αγοράσουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail