Κυβερνήτης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ χάνει τη θέση του μετά από ντροπιαστική φωτογραφία

Freepen.gr - Ο κυβερνήτης του αντιτορπιλικού USS John McCain, αντιπλοίαρχος Cameron Yaste, απαλλάχθηκε από τη θέση του αρκετούς μήνες αφότου εμφανίστηκε σε μια viral φωτογραφία κρατώντας ένα τουφέκι με ανάποδα τοποθετημένη διόπτρα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Πολεμικού Ναυτικού.

Η ενοχλητική εικόνα κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ναυτικού τον Απρίλιο και έδειχνε τον Yaste σε στάση βολής να κρατάει το τουφέκι με την οπτική τοποθετημένη ανάποδα. Η εικόνα γελοιοποιήθηκε στο διαδίκτυο, μεταξύ άλλων και από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, το οποίο δημοσίευσε ως απάντηση τη δική του εικόνα ενός πεζοναύτη που πυροβολεί με όπλο με τη λεζάντα «Clear Sight Picture».

Αν και το Πολεμικό Ναυτικό δεν ανέφερε ρητά τη φωτογραφία ως λόγο για την απαλλαγή του Yaste από τα καθήκοντά του, δήλωσε πως κρατά τους αξιωματικούς του «στα υψηλότερα πρότυπα και τους καθιστά υπεύθυνους όταν αυτά τα πρότυπα δεν τηρούνται».

«Ο διοικητής του αντιτορπιλικού USS John S. McCain απαλλάχθηκε στις 30 Αυγούστου λόγω απώλειας εμπιστοσύνης στην ικανότητά του να διοικεί το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων», εξήγησε το Ναυτικό σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι η απομάκρυνση του Γέιτς δεν επηρέασε την αποστολή ή το χρονοδιάγραμμα του πλοίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail