Καταρρέουν τα επίπεδα ταξινόμησης νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ

acea.auto
Freepen.gr - Η αγορά νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ σημείωσε τον Αύγουστο τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 18,3% σε ετήσια βάση σε όλο το μπλοκ, με διψήφιες απώλειες στις τρεις μεγάλες αγορές της περιοχής: 27,8% στη Γερμανία, 24,3% στη Γαλλία και 13,4% στην Ιταλία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ACEA. Η Ισπανία, η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στην ΕΕ, σημείωσε πτώση 6,5%.

Μόνο τέσσερα κράτη μέλη της ΕΕ σημείωσαν μικρή αύξηση στις ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων τον περασμένο μήνα, και συγκεκριμένα η Πολωνία, η Σλοβενία, η Κύπρος και η Μάλτα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ACEA.

Τα περισσότερα από τα νέα αυτοκίνητα που παραδόθηκαν σε όλο το μπλοκ ήταν βενζινοκίνητα (33,1%), με τα υβριδικά-ηλεκτρικά οχήματα (HEV) να ακολουθούν σε μικρή απόσταση με 31,3%.

Το μερίδιο των νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία (BEV) στην αγορά αυτοκινήτων της ΕΕ μειώθηκε στο 14,4% από 21% που είχε καταγραφεί τον Αύγουστο του 2023. Οι παραδόσεις των BEV μειώνονται για τέσσερις συνεχόμενους μήνες φέτος, σε έντονη αντίθεση με τη σταθερή αύξηση καθ' όλη τη διάρκεια του 2023, σημειώνει η ACEA.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail