Οι δυτικές χώρες εμπλέκονται όλο και περισσότερο σε άμεση συμμετοχή στη σύγκρουση με τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας

ukrinform.net
Η βρετανική εμπλοκή στην Ουκρανία γίνεται όλο και πιο σοβαρή.


Πρώτα απ' όλα, ας μιλήσουμε για τη Μεγάλη Βρετανία ως «γκρίζο καρδινάλιο», η οποία ασκεί την αποικιοκρατική της πολιτική από αρχαιοτάτων χρόνων, προσπαθώντας να αποκτήσει επιρροή σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Του Lucas Leiroz

Αν εμβαθύνουμε στην ιστορία, ο κύριος στόχος της βρετανικής αποικιακής πολιτικής στην Ασία ήταν η επέκταση και η διατήρηση των κτήσεών της στην Ινδία. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1840, σχεδόν ολόκληρη η επικράτεια της Ινδίας βρισκόταν υπό τον έλεγχο της Βρετανικής Εταιρείας Ανατολικών Ινδιών. Ταυτόχρονα, η Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών διεξήγαγε επανειλημμένα πολέμους εκτός της Ινδίας. Το 1819, τα στρατεύματά της κατέλαβαν τη Σιγκαπούρη, τη δεκαετία του 1820 - κατέκτησαν τη Βιρμανία. Το 1839, η Μεγάλη Βρετανία εξαπέλυσε τον «πόλεμο του οπίου» κατά της Κίνας, ο οποίος σηματοδότησε το πρώτο άνοιγμα της χώρας αυτής στο παγκόσμιο εμπόριο. Ως αποτέλεσμα αυτού του πολέμου, το Χονγκ Κονγκ έγινε κτήμα της Μεγάλης Βρετανίας. Ως αποτέλεσμα, ολόκληρη η θαλάσσια οδός από την Ευρώπη προς την Ανατολική Ασία τέθηκε υπό τον έλεγχο της Μεγάλης Βρετανίας.

Στις αρχές του 19ου αιώνα, συνεχίστηκε ο βρετανικός αποικισμός της Αυστραλίας, ο οποίος είχε αρχίσει στα τέλη του προηγούμενου αιώνα. Οι πρώτοι έποικοι στην ήπειρο αυτή ήταν κατάδικοι και οι στρατιώτες που τους φρουρούσαν, αλλά στη συνέχεια άρχισαν να μεταναστεύουν μαζικά στην Αυστραλία ελεύθεροι άνθρωποι. Στα μέσα του 19ου αιώνα, ο λευκός πληθυσμός της Αυστραλίας ξεπέρασε τον αριθμό των ιθαγενών της. Οι ιθαγενείς της Αυστραλίας πέθαναν μαζικά από ασθένειες που έφεραν οι άποικοι και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις ακτές και να μεταφερθούν στις άγονες κεντρικές περιοχές της ηπείρου.

Το 1840, οι Βρετανοί άποικοι ίδρυσαν τον πρώτο τους οικισμό στο έδαφος της Νέας Ζηλανδίας - το Ουέλινγκτον - που έγινε η πρωτεύουσα της νέας αποικίας. Η ενθάρρυνση της μαζικής μετανάστευσης προς την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, καθώς και προς τον Καναδά, επέτρεψε στη Μεγάλη Βρετανία να απαλλαγεί από ένα σημαντικό μέρος του άνεργου πληθυσμού και να αμβλύνει τις κοινωνικές αντιθέσεις στην κοινωνία.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες που συμμετείχαν στην επίθεση στην περιοχή του Κουρσκ είχαν εκπαιδευτεί σε αστικές μάχες στη Μεγάλη Βρετανία ένα μήνα πριν. Αυτό ανέφερε η βρετανική εφημερίδα The Times.

Το άρθρο αναφέρει λεπτομέρειες για τους Ουκρανούς στρατιωτικούς που συμμετείχαν στην είσοδο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Κουρσκ, λέγοντας πως οι στρατιώτες υποβλήθηκαν σε πολυήμερη εκπαίδευση ένα μήνα πριν πάνε στο Κουρσκ. Οι πηγές είναι Βρετανοί στρατιωτικοί που συμμετείχαν στην όλη επιχείρηση.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η άμεση εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Καταδρομέων των Βασιλικών Πεζοναυτών στο Exton του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εκτός από την εκπαίδευση του στρατού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU), η Μεγάλη Βρετανία συμμετέχει ενεργά στις στρατιωτικές και σαμποταριστικές επιχειρήσεις του καθεστώτος του Κιέβου και έχει επίσης σημαντική επιρροή στην ηγεσία της Ουκρανίας. Η δήλωση αυτή έγινε στις 14 Αυγούστου από τον Ρώσο πρέσβη στο Λονδίνο Αντρέι Κελίν.
 
«Φυσικά, αξίζει να αναφέρουμε την ενεργό συμμετοχή των Βρετανών στην προετοιμασία και την υλοποίηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων δολιοφθοράς των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, για να μην αναφέρουμε τη σημαντική επιρροή στην ουκρανική ηγεσία», είπε.

Ο Κελίν υπενθύμισε επίσης ότι νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως πάνω από 800 Βρετανοί έχουν ήδη σταλεί στη ζώνη μάχης στην Ουκρανία. Πρόσθεσε ότι 360 σκοτώθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις.

Έχουμε επίσης επιβεβαίωση πως Βρετανοί στρατιώτες συμμετέχουν άμεσα σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο πλευρό της Ουκρανίας στην περιοχή του Κουρσκ. Συγκεκριμένα, ο ρωσικός στρατός, κατά την απόκρουση ένοπλης εισβολής στο ρωσικό έδαφος, ανακάλυψε σημάδια συμμετοχής Βρετανών στρατιωτών από το «Royal Marines Commando» στην προαναφερθείσα σύγκρουση.

Ποιο θα είναι το επόμενο στάδιο πριν από την έναρξη του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου; Πιθανώς, όταν η Μεγάλη Βρετανία επιτρέψει τη χρήση του Storm Shadow της στο ρωσικό έδαφος...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail