Το ουκρανικό πάρτι του Κουρσκ τελείωσε, καθώς ο Πούτιν ενεργοποιεί την επίθεση στο Κουρσκ

Image Source: timesnownews
Freepen.gr - Η επίθεση στο Κουρσκ έχει πλέον μετατραπεί επίσημα σε νεκροκρέβατο για τις ουκρανικές δυνάμεις. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδωσε στις 11 Σεπτεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει μια σημαντική αντεπίθεση για να σταματήσουν τους Ουκρανούς μαχητές που εισέβαλαν στη δυτική Ρωσία τον περασμένο μήνα, γράφει το tfiglobalnews.com.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι η Ρωσία έχει ήδη πάρει πίσω κάποια εδάφη που κατέχει η Ουκρανία.

Η Ουκρανία εξαπέλυσε στις 6 Αυγούστου τη μεγαλύτερη ξένη επίθεση κατά της Ρωσίας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, χάρη στους δυτικούς αφέντες της. Οι δυνάμεις εισήλθαν στο ρωσικό Κουρσκ, υποστηριζόμενες από σμήνη μη επανδρωμένων αεροσκαφών και βαρύ οπλισμό, συμπεριλαμβανομένων όπλων δυτικής κατασκευής.

Το επιβεβαίωσαν δύο μεγάλα πολεμικά ιστολόγια με έδρα τη Ρωσία: «Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε αντεπιθετικές ενέργειες στη δυτική πλευρά της στρατιάς του εχθρού, μειώνοντας την ουκρανική ζώνη ελέγχου κοντά στα κρατικά σύνορα».
Ο ένας blogger ανέφερε πως οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν αρκετά χωριά στα δυτικά του κομματιού της Ρωσίας που είχε αποσπάσει η Ουκρανία.

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η Ρωσία μετατόπισε την εστίαση και τους πόρους της στην επίθεση κατά του κόμβου εφοδιασμού του Ποκρόβσκ.
Νωρίτερα, η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της είχαν αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της Νοβοχράδσκα. Η μικρή πόλη απέχει λιγότερο από 9 χιλιόμετρα από το Ποκρόβσκ, μια πόλη στρατηγικής σημασίας στην ανατολική Ουκρανία λόγω των σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεών της.

Εάν οι ρωσικές δυνάμεις καταλάβουν το Ποκρόβσκ, θα αποκόψουν αποτελεσματικά αυτές τις κρίσιμες γραμμές ανεφοδιασμού, απομονώνοντας τις ουκρανικές μονάδες που υπερασπίζονται άλλες περιοχές-κλειδιά στο Ντονέτσκ.

Η επίθεση στο Κουρσκ απέτυχε, επειδή η Ουκρανία έστειλε τα καλύτερα στρατεύματα και τον καλύτερο εξοπλισμό της για να καταλάβει το ρωσικό έδαφος, αφήνοντας τις δικές της πόλεις εκτεθειμένες. Αυτή η μετατόπιση δεν αποδυνάμωσε μόνο την αμυντική στάση της Ουκρανίας στην περιοχή του Ντονέτσκ, αλλά και επιδείνωσε τις υπάρχουσες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό- Έτσι, πρακτικά μιλώντας, η εισβολή στο Κουρσκ μπορεί να θεωρηθεί ως στρατηγική νίκη για τη Ρωσία.

Εσκεμμένα επέτρεψε στην Ουκρανία να εκτρέψει τους πόρους της. Δεν ήταν ποτέ ένδειξη της αδυναμίας της Ρωσίας, αλλά μια σαφής και σκόπιμη κίνηση για την επίτευξη του μεγαλύτερου στόχου της στην Ανατολική Ουκρανία.

Υπάρχουν επίσης αναφορές πως η Ρωσία μπορεί να περιμένει τον χειμώνα για να ματαιώσει πλήρως την εισβολή. Μια ρωσική επίθεση θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματική το χειμώνα, όταν διαλυθεί το πυκνό φύλλωμα στις δεντροστοιχίες που χρησιμοποιούν οι ουκρανικές δυνάμεις για απόκρυψη.

Μέχρι τότε, η Ρωσία είναι πιθανό να διατηρήσει επιθετική πίεση κατά μήκος της μετωπικής γραμμής, ενώ παράλληλα θα συσσωρεύει δυνάμεις για να αντεπιτεθεί τελικά.

Η ντροπιαστική αποτυχία της πολυδιαφημισμένης επίθεσης έχει πλέον αφήσει την Ουκρανία αλλά και τις ΗΠΑ με τα μούτρα βαριά. Υπάρχουν ανησυχίες ότι από απόγνωση, οι δυνάμεις του Κιέβου μπορεί να προσπαθήσουν να εξαπολύσουν επίθεση στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ. Η ανησυχία αυτή προήλθε από τον διοικητή των ρωσικών δυνάμεων Akhmat. Στις 8 Σεπτεμβρίου δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας θα προσπαθήσουν να εισβάλουν στο πυρηνικό εργοστάσιο στο Κουρσκ τις επόμενες ημέρες.

Τα ουκρανικά σχέδια έχουν επίσης θορυβήσει τον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Ραφαέλ Γκρόσι.

Ο ίδιος δήλωσε: «Επισκέφθηκα τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ, όπου η κατάσταση είναι σοβαρή».

Προειδοποίησε επίσης την Ουκρανία ότι «η επίθεση σε έναν πυρηνικό σταθμό είναι απαράδεκτη, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται». Ο Grossi πρόσθεσε πως ο οργανισμός παρακολουθεί τις στρατιωτικές ενέργειες στην περιοχή του Κουρσκ, όπου βρίσκεται η πυρηνική εγκατάσταση.

Από την άλλη πλευρά, ένας απελπισμένος Τζο Μπάιντεν υπαινίσσεται επίσης την άρση των περιορισμών στην Ουκρανία για τη χρήση αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς εναντίον της Ρωσίας αλλά ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να οδηγήσει σε «πολύ σοβαρά προβλήματα».

Οι σύμμαχοι του Κιέβου έχουν προμηθεύσει κάποια όπλα μεγάλου βεληνεκούς - με περιορισμούς στο πώς και πότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν εντός της Ρωσίας, από την ανησυχία ότι τέτοια πλήγματα θα μπορούσαν να προκαλέσουν αντίποινα που θα τραβούσαν τις χώρες του ΝΑΤΟ στον πόλεμο.

Ο Μπάιντεν είναι τώρα πρόθυμος να θυσιάσει τα κράτη του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τη δική του επιθυμία για πόλεμο. Τόσο η Ουάσινγκτον όσο και το Κίεβο φαίνονται απελπισμένοι, και είναι το μεγαλύτερο σημάδι ότι η αντεπίθεση του Πούτιν έχει επικρατήσει!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail