Το Ιράν καλεί τις μουσουλμανικές χώρες να διακόψουν τους δεσμούς τους με το Ισραήλ

Freepen.gr - Οι μουσουλμανικές χώρες σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να διακόψουν τις οικονομικές σχέσεις με το Ισραήλ για να δείξουν την υποστήριξή τους στον παλαιστινιακό λαό, δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Ο Χαμενεΐ μιλούσε στο Συνέδριο Ισλαμικής Ενότητας στην Τεχεράνη το Σάββατο. Κατηγόρησε το Ισραήλ ότι διαπράττει εγκλήματα κατά τη διάρκεια της σχεδόν ετήσιας στρατιωτικής εκστρατείας του κατά της Χαμάς στη Γάζα. Περισσότεροι από 41.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας του θύλακα.

Το Ισραήλ είναι εκτεθειμένο στα εγκλήματα που διαπράττει στη στρατιωτική του επιχείρηση στη Γάζα, υποστήριξε ο Χαμενεΐ.

«Σήμερα, το σιωνιστικό καθεστώς διαπράττει εγκλήματα ξεδιάντροπα και χωρίς να το κρύβει», στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη, τον Λίβανο και τη Συρία, ανέφερε ο ιρανός ηγέτης σε λογαριασμό του Χ που μεταφράζει και κοινοποιεί τις δηλώσεις του Χαμενεΐ.

"Δεν είναι στρατιώτες που πολεμούν. Στοχεύουν απλούς ανθρώπους" ανέφερε καλώντας το μουσουλμανικό κόσμο να διακόψει τους δεσμούς με τη Δυτική Ιερουσαλήμ.


«Σήμερα, το πρώτο βήμα για την αύξηση της ενότητας του ισλαμικού κόσμου εναντίον αυτής της εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας που έχει σφετεριστεί τη γη της Παλαιστίνης είναι οι ισλαμικές χώρες να διακόψουν εντελώς τους οικονομικούς δεσμούς μαζί της. Αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει», δήλωσε ο Χαμενεΐ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail