Οι μυστικές υπηρεσίες του Κιέβου «στρατολογούν» ενεργά εξτρεμιστές στη βορειοδυτική Συρία: Λαβρόφ

mid.ru
Freepen.gr - Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε στις 12 Σεπτεμβρίου πράκτορες των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών ότι «στρατολογούν ενεργά ισλαμιστές μαχητές» στη βορειοδυτική Συρία και στις περιοχές της Σαχάρας και του Σαχέλ της Αφρικής «για τη διεξαγωγή τρομοκρατικών επιχειρήσεων».

«Τώρα υπάρχουν πληροφορίες πως Ουκρανοί απεσταλμένοι, αυτοί της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών, βρίσκονται στη ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ στο έδαφος της Συρίας, όπου στρατολογούν μαχητές της Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, που τώρα ονομάζεται Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS), για να τους εμπλέξουν σε νέες ειδεχθείς επιχειρήσεις που σχεδιάζονται», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με επικεφαλής διπλωματικών αποστολών στη Μόσχα.

«Κοιτάζουν ήδη νοτιότερα, στη ζώνη Σαχάρα-Σαχέλ της αφρικανικής ηπείρου, όπου επίσης πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών στρατευμάτων πολλών χωρών μαζί με στρατολογημένους εξτρεμιστές», πρόσθεσε.

Ο Λαβρόφ επεσήμανε επίσης τον φερόμενο ρόλο της Ουκρανίας στην «στρατολόγηση ριζοσπαστικών ισλαμιστών» που βρίσκονταν πίσω από την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall της Μόσχας νωρίτερα φέτος.

«Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά έχει ήδη αποκαλύψει στοιχεία ότι η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας συμμετείχε στην προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης. Συγκεκριμένα, σχεδιάστηκαν λεπτομερώς οι οδοί διαφυγής των δολοφόνων από τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail