Δεν υπάρχει μέρος να κρυφτείς: Ουκρανοί στρατιώτες αλέθονται στο μέτωπο και στα μετόπισθεν

Freepen.gr - Φεύγοντας από τις γραμμές του μετώπου, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επιχειρούν επιθέσεις στα ρωσικά μετόπισθεν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και μη επανδρωμένα σκάφη. Ο ρωσικός στρατός απαντά με καταστροφικά πλήγματα σε ουκρανικά κρησφύγετα σε όλη τη χώρα, αναφέρει το southfront.press.

Τη νύχτα της 5ης Σεπτεμβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν άλλη μια επίθεση ουκρανικών μη επανδρωμένων σκαφών στη Μαύρη Θάλασσα. Συνήθως τα ουκρανικά σκάφη επιχειρούν στα δυτικά ύδατα της Μαύρης Θάλασσας, όπου επιχειρούν επιθέσεις στη χερσόνησο της Κριμαίας και την πόλη της Σεβαστούπολης. Συγκεκριμένα, στις 4 Σεπτεμβρίου, τέσσερα ουκρανικά σκάφη καταστράφηκαν στην περιοχή.

Χθες το βράδυ, όμως, εντοπίστηκαν στα βορειοανατολικά ύδατα της Μαύρης Θάλασσας. Ο στόχος της επίθεσής τους ήταν πιθανότατα η πόλη Νοβοροσίσκ, η οποία φιλοξενεί ένα μεγάλο λιμάνι. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη καταστράφηκαν. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές στις ρωσικές ακτές.

Η επανάληψη των ουκρανικών επιχειρήσεων στη Μαύρη Θάλασσα μπορεί να προμηνύει μια άλλη ουκρανική προσπάθεια να εξαπολύσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στην Κριμαία ή στην περιοχή του Κρασνοντάρ με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους του ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, μειώθηκε η κλίμακα των ουκρανικών επιδρομών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ρωσικές παραμεθόριες περιοχές. Τη νύχτα, μόνο επτά ουκρανικά UAV και ένας πύραυλος του σοβιετικής κατασκευής MLRS Olkha καταστράφηκαν πάνω από τα δυτικά ρωσικά εδάφη.

Τα ουκρανικά πλήγματα δεν προκάλεσαν ζημιές στον ρωσικό στρατό, αλλά έφεραν νέα απειλή κλιμάκωσης. Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη φέρεται να διέσχισαν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας. Τουλάχιστον ένα ουκρανικό UAV φέρεται να αναχαιτίστηκε στην περιοχή του Γκόμελ. Πρόκειται για το δεύτερο τέτοιο περιστατικό τις τελευταίες εβδομάδες. Η παραβίαση του λευκορωσικού εναέριου χώρου έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της έντασης στα ουκρανικά σύνορα.

Με τη σειρά τους, οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν τον ουκρανικό στρατό με πλήγματα ακριβείας κοντά στις γραμμές του μετώπου και μακριά στα μετόπισθεν. Ένα νέο κύμα πλήγματος ξεκίνησε το βράδυ της 4ης Σεπτεμβρίου και συνεχίστηκε όλη τη νύχτα. Αφού οι ρωσικές μαζικές επιθέσεις προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στις ουκρανικές υποδομές, τα πρόσφατα πλήγματα στοχεύουν κυρίως το ουκρανικό ανθρώπινο δυναμικό που έχει συσσωρευτεί στις πίσω περιοχές.

Τα καταστροφικά χτυπήματα κατά του ουκρανικού ανθρώπινου δυναμικού ξεκίνησαν στις 3 Σεπτεμβρίου, όταν ρωσικοί πύραυλοι Iskander κατέστρεψαν το κέντρο εκπαίδευσης στην Πολτάβα, σκοτώνοντας εκατοντάδες Ουκρανούς στρατιωτικούς ειδικούς που εκπαιδεύτηκαν από ξένους εκπαιδευτές στον ηλεκτρονικό πόλεμο και τη λειτουργία UAV. Στις 4 Σεπτεμβρίου, ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν στόχους στη δυτική πόλη Λβιβ. Περιελάμβαναν εγκαταστάσεις του ουκρανικού στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, όπως στρατιωτικό αεροδρόμιο, και καταλύματα ουκρανών αξιωματικών και ξένων μισθοφόρων. Τις τελευταίες ημέρες καταστράφηκαν πολλά ξενοδοχεία γεμάτα από στρατιώτες σε όλη την ανατολική Ουκρανία, μεταξύ άλλων στο Ζαπορόζιε, στο Κρίβι Ριχ, στο Κραματόρσκ κ.λπ.

Χθες το βράδυ, το Ποκρόβσκ καλύφθηκε από καπνό μετά την καταστροφή εγκαταστάσεων που είχαν μετατραπεί σε στρατιωτικές αποθήκες από ρωσικά πλήγματα. Εκρήξεις βροντοφώναξαν στην περιοχή της Οδησσού. Ένα τρένο με Ουκρανούς στρατιωτικούς φέρεται να δέχθηκε επίθεση στο Νοβομόσκοφσκ της περιοχής Ντνεπροπετρόφσκ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail