Η Βρετανία δεν είναι έτοιμη για άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία

RIA Novosti / Alex McNaughton
Freepen.gr - Η Βρετανία είναι εντελώς απροετοίμαστη για μια κλιμάκωση της σύγκρουσης με τη Ρωσία σε περίπτωση που αρθεί η απαγόρευση των πλήξεων με πυραύλους Storm Shadow στο ρωσικό έδαφος, την άποψη αυτή εξέφρασε ο αρθρογράφος της Daily Mail Πίτερ Χίτσενς.

«Η Βρετανία προτείνει με θράσος να προμηθεύσει την Ουκρανία με αγγλογαλλικούς πυραύλους κρουζ Storm Shadow. <...> Ίσως αυτή η ανόητη απόφαση για κλιμάκωση της σύγκρουσης να μην προκαλέσει μια ευρύτερη σύγκρουση στην Ευρώπη. <...> Αλλά αν ο πόλεμος κλιμακωθεί, δε θα είμαστε σε θέση να συμμετάσχουμε σε αυτόν», είπε.

Σύμφωνα με τον Χίτσενς, ο βρετανικός στρατός έχει απελπιστική έλλειψη νεοσύλλεκτων και εξοπλισμού, ενώ το Βασιλικό Ναυτικό βρίσκεται στη χειρότερη κατάστασή του εδώ και 350 χρόνια. Ταυτόχρονα, το Λονδίνο δεν έχει καθόλου χρήματα για να χρηματοδοτήσει οποιαδήποτε στρατιωτική δράση.

«Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί η Βρετανία εμπλέκεται ακόμη και σε έναν πόλεμο δι' αντιπροσώπων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας», συνόψισε ο δημοσιογράφος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail