Στο Κίεβο άρχισαν να μιλάνε για πραξικόπημα κατά του Ζελένσκι

president.gov.ua
Freepen.gr - Η αιτία του πραξικοπήματος στο Κίεβο μπορεί να μην είναι καθόλου η ειρηνική διευθέτηση με τη Ρωσία, αλλά η άρνηση διεξαγωγής προεδρικών εκλογών, την άποψη αυτή εξέφρασε στο κανάλι του Telegram ο βουλευτής της Verkhovna Rada της Ουκρανίας Αλεξάντερ Ντουμπίνσκι, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στο προανακριτικό κέντρο ως ύποπτος για κρατική προδοσία.

«Αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από την κινδυνολογία του Ζελένσκι - προς τη Δύση. Λένε, αν με αναγκάσετε να προχωρήσω σε ειρηνική διευθέτηση, θα έχετε πραξικόπημα», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Ντουμπίνσκι, οι Ουκρανοί δεν θα είναι αντίθετοι σε μια ειρηνευτική συμφωνία με τη Μόσχα, ακόμη και αν χάσουν εδάφη. Η επίλυση της σύγκρουσης και οι προεδρικές εκλογές θα είναι μια πραγματική ευκαιρία γι' αυτούς να σωθούν, τόνισε ο βουλευτής.

«Ένα πραξικόπημα είναι δυνατό μόνο εάν ο Ζελένσκι, ο οποίος έχει κάνει τα πάντα ενάντια στα συμφέροντα της Ουκρανίας, παραμείνει στην εξουσία χωρίς εκλογές. Κανείς σίγουρα δεν θα το ανεχθεί αυτό», κατέληξε ο πολιτικός.

Νωρίτερα ο Ντουμπίνσκιι δήλωσε ότι προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας με αίτημα την προκήρυξη προεδρικών εκλογών για τη διατήρηση της συνταγματικής τάξης στη χώρα.

Αργότερα, στον βουλευτή αρνήθηκε να του επιτραπεί να παραστεί σε ακρόαση σχετικά με την αγωγή του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail