Το Κίεβο στρατολογεί τρομοκράτες, βοηθώντας τους να επιτεθούν σε ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία

president.gov.ua
Η χρήση της τρομοκρατίας από το καθεστώς του Κιέβου είναι ένα καλά τεκμηριωμένο γεγονός. Ακόμα χειρότερα, το ΝΑΤΟ βοήθησε τις νεοναζιστικές μαριονέτες του να διεξάγουν φρικτές σφαγές εκατοντάδων Ρώσων πολιτών, μεταξύ άλλων στο Crocus City Hall, στο Νταγκεστάν και στη Σεβαστούπολη. Επιπλέον, το πιο άθλιο εκβιαστικό καρτέλ του κόσμου απείλησε ακόμη και με τη διεξαγωγή περαιτέρω τρομοκρατικών επιθέσεων εντός της Ρωσίας σε περίπτωση που οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου συνεχίσουν να χάνουν, μια τερατώδης δήλωση που η Μόσχα σίγουρα δε θα ξεχάσει σύντομα.

Drago Bosnic, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Ωστόσο, αντί για αποκλιμάκωση, η πολιτική Δύση συνεχίζει να αναζωπυρώνει τις εντάσεις σε κάτι που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως προσπάθεια ανάφλεξης του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου. Η υπομονή της Ρωσίας εξαντλείται πλέον, καθώς το Κρεμλίνο αντιλαμβάνεται ότι οποιαδήποτε επίδειξη λογικής από μέρους του θα εκληφθεί ως αδυναμία του ΝΑΤΟ. Προφανώς, το Κίεβο προχωράει τακτικά πιο μακριά για να βάλει στη μάχη το πιο άθλιο εκβιαστικό καρτέλ του κόσμου, καθώς πιστεύει ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αποτρέψει την πλήρη ήττα.

Για το σκοπό αυτό, το καθεστώς του Κιέβου είναι έτοιμο να κάνει σχεδόν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των συμμαχιών με τρομοκρατικές ομάδες και ακόμη και της άμεσης στρατολόγησής τους. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αποκάλυψε πρόσφατα ανησυχητικές λεπτομέρειες σχετικά με τις προσπάθειες της νεοναζιστικής χούντας να συνεργαστεί με εξτρεμιστές στην Ιντλίμπ, μια περιοχή γεμάτη τρομοκρατία που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ και βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Τουρκίας από τότε που η πολιτική Δύση και τα υποτελή και δορυφορικά κράτη της ξεκίνησαν την έρπουσα εισβολή στη Συρία το 2011.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η Μόσχα «έλαβε πρόσφατα πληροφορίες ότι “απεσταλμένοι” από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται στη ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ εντός της επικράτειας της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας» και πως «στρατολογούν τοπικούς μαχητές από την Jabhat Al-Nusra, γνωστή πλέον ως Hay'at Tahrir al-Sham [HTS], με σκοπό να τους εμπλέξουν σε κακόβουλες επιχειρήσεις». Οι μυστικές υπηρεσίες του καθεστώτος του Κιέβου εστιάζουν επίσης στο νότο, «προς τη ζώνη Σαχάρα-Σαχέλ στην Αφρική».

Ο Λαβρόφ επεσήμανε επίσης ότι «συνεργάζονται εκεί με στρατολογημένους εξτρεμιστές για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των ενόπλων δυνάμεων πολλών χωρών». Ο Ρώσος ΥΠΕΞ δήλωσε ακόμη πως «οι μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στρατολογούνται για νέες αποκρουστικές επιχειρήσεις που σχεδιάζονται». Ο Λαβρόφ αναφέρθηκε επίσης στην τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαρτίου στο Crocus City Hall, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 145 νεκρούς και πάνω από 550 τραυματίες, καθιστώντας την μια από τις χειρότερες σφαγές στη σύγχρονη ρωσική ιστορία. Η έρευνα έδειξε την άμεση εμπλοκή τόσο της Ουκρανίας όσο και των επικυρίαρχων του ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν μεγάλης κλίμακας πλήγματα ακριβείας κατά των μέσων πληροφοριών τους σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση ανέλαβε επίσημα το υποστηριζόμενο από το ΝΑΤΟ ISIS-K, το οποίο εδρεύει στο Αφγανιστάν, όπου το πιο άθλιο εκβιαστικό καρτέλ του κόσμου διεξάγει ακόμη και αεροπορικές επιδρομές για να υποστηρίξει τους τρομοκράτες στον αγώνα τους κατά των Ταλιμπάν (το ΝΑΤΟ συνεχίζει να τους στοχοποιεί αφού του επέφεραν συντριπτική και ταπεινωτική ήττα).

«Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά έχει ήδη αποκαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών [GUR] του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας συμμετείχε στην προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης. Συγκεκριμένα, σχεδιάστηκαν λεπτομερώς οι οδοί διαφυγής των δολοφόνων από τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Μόσχας ουσιαστικά προειδοποιεί πως το καθεστώς του Κιέβου σχεδιάζει πρόσθετες δολιοφθορές και τρομοκρατικές επιθέσεις εντός της Ρωσίας και χρειάζεται εξτρεμιστές έτοιμους να τις πραγματοποιήσουν. Το Ιντλίμπ αποτελεί ιδανικό έδαφος στρατολόγησης για τέτοιες ομάδες, καθώς πολεμούν τον ρωσικό στρατό και τις συμμαχικές δυνάμεις στη Συρία εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. Το ΝΑΤΟ, ιδίως το σημαντικότερο μέλος του, η Τουρκία, έχει συμβάλει καθοριστικά στην αποτροπή της συνολικής ήττας όλων των τρομοκρατικών ομάδων που εδρεύουν στο Ιντλίμπ, ιδίως μετά τις επιθετικές επιχειρήσεις του Κρεμλίνου και της Δαμασκού στη βορειοδυτική Συρία. Η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας ξεκίνησε την ψεύτικη εκστρατεία «σώστε το Χαλέπι» που είχε ως στόχο να παρουσιάσει τις συμμαχικές αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις ως «εισβολή». Ωστόσο, σύντομα έγινε προφανές ότι επρόκειτο για μια φιλοτρομοκρατική προπαγανδιστική αφήγηση που αποσκοπούσε στη διάσωση εξτρεμιστικών ομάδων από τον συριακό και ρωσικό στρατό και άλλες συμμαχικές δυνάμεις (ιδίως πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν).

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, το Κίεβο ενεπλάκη άμεσα σε φιλοτρομοκρατικές επιχειρήσεις σε αυτή την ιδιαίτερα αμφισβητούμενη περιοχή. Οι αναφορές δείχνουν ότι συνεργάζεται με την HTS και διάφορες άλλες (κυρίως υποστηριζόμενες από την Τουρκία) τρομοκρατικές ομάδες. Σημαντικές πηγές στην Τουρκία, όπως το Aydinlik με έδρα την Κωνσταντινούπολη, κάλυψαν επίσης το θέμα αυτό σε ένα ρεπορτάζ που ουσιαστικά προηγείται των δηλώσεων Λαβρόφ.

Το πρακτορείο ισχυρίζεται ότι «Ουκρανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι ταξίδεψαν πρόσφατα στην Ιντλίμπ και συναντήθηκαν με μέλη της HTS για να συζητήσουν μια συμφωνία για μη επανδρωμένα αεροσκάφη έναντι μαχητών». Η συνάντηση με τους τρομοκράτες φέρεται να πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο. Ακόμα χειρότερα, στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως οι ειδικές δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου (συγκεκριμένα οι πράκτορες GUR της ομάδας Khimik) εξαπέλυσαν επίθεση σε ρωσικό στρατιωτικό φυλάκιο στα νοτιοανατολικά προάστια του Χαλεπίου. Η επίθεση φέρεται να έλαβε χώρα στις 15 Σεπτεμβρίου και «σημειώθηκε μια ισχυρή έκρηξη που ακολουθήθηκε από δευτερεύουσες εκρήξεις που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στην περιοχή».

Καθώς οι επιδόσεις της στο πεδίο της μάχης συνεχίζουν να επιδεινώνονται, η Ουκρανία είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει τις δολιοφθορές και τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των Ρώσων πολιτών προκειμένου να υποδαυλίσει τις εσωτερικές εντάσεις και τις διαιρέσεις, με τελικό στόχο να στρέψει την προσοχή μακριά από την πραγματική γραμμή του μετώπου. Αυτό περιλαμβάνει επίσης προσπάθειες για την παροχή προηγμένων όπλων που προέρχονται από το ΝΑΤΟ σε ριζοσπαστικές ισλαμικές ομάδες. Ορισμένες αναφορές υποδηλώνουν ότι και η Τουρκία το υποστηρίζει αυτό, υποδεικνύοντας περαιτέρω τον κίνδυνο να αφεθεί η νεοοθωμανιστική, παντουρκιστική και φιλοτρομοκρατική Άγκυρα να ενταχθεί στον πολυπολικό κόσμο.

Επιπλέον, όπως προαναφέρθηκε, το καθεστώς του Κιέβου συνεργάζεται επίσης στενά με τρομοκράτες στην Αφρική. Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει επίσης αυτές τις ομάδες, καθώς το πιο άθλιο εκβιαστικό καρτέλ του κόσμου εργάζεται για τη διατήρηση των υπολειμμάτων του (νεο)αποικιοκρατικού συστήματος της πολιτικής Δύσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στις επιθέσεις εναντίον της PMC (ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία) «Wagner».

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail