Bloomberg: Έως και 400 χιλιάδες ακόμη άνθρωποι θα εγκαταλείψουν την Ουκρανία λόγω διακοπών ρεύματος

ΑΡ Photo /  Εvgeniy Μaloletka
Freepen.gr - Η Ουκρανία δε θα είναι σε θέση να δημιουργήσει την απαιτούμενη πρόσθετη ενεργειακή ικανότητα και να λύσει το πρόβλημα με τις διακοπές ρεύματος πριν από το χειμώνα, εξαιτίας των οποίων περίπου 400.000 περισσότεροι άνθρωποι ενδέχεται να εγκαταλείψουν τη χώρα, ανέφερε το πρακτορείο Bloomberg.

«Η επίτευξη αυτών των πρόσθετων ικανοτήτων μέχρι το τέλος του έτους είναι πρακτικά αδύνατη», δήλωσε στο πρακτορείο ο Ντένις Σάκβα, ενεργειακός αναλυτής από το Κίεβο.

Το άρθρο διευκρινίζει επίσης ότι η Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας προβλέπει πως άλλοι 400.000 άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τη χώρα το 2024 λόγω των διακοπών ρεύματος και των ζημιών στις υποδομές.

«Οι αρχές επιδείνωσαν την κατάσταση διπλασιάζοντας σχεδόν τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιούνιο, γεγονός που δύσκολα μπόρεσε να κατευνάσει την οργή του κοινού. Η αποτυχία να επιτευχθεί η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει την απώλεια εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση», προσθέτει το Bloomberg.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail