Bloomberg: οι ήττες στις τοπικές εκλογές ήταν ένα βαρύ πλήγμα για τον Scholz

Foto: Bundesregierung/Marvin Ibo Güngör
Freepen.gr - Οι ήττες του κυβερνητικού συνασπισμού στις τοπικές εκλογές στη Σαξονία και τη Θουριγγία αποτέλεσαν βαρύ πλήγμα για τις θέσεις του καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και ενδέχεται να θέσουν το ζήτημα της αντικατάστασής του ως επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.

«Οι λαϊκιστές ταπείνωσαν τον Σολτς με την κατακόρυφη άνοδο της δημοτικότητας στις περιφερειακές εκλογές (στη Σαξονία και τη Θουριγγία). <...> Τα αποτελέσματα αποτέλεσαν ένα ακόμη βαρύ πλήγμα για την <...> εξαιρετικά αντιδημοφιλή κυβέρνησή του», ανέφερε το δημοσίευμα.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, η στασιμότητα της γερμανικής οικονομίας έχει οδηγήσει σε χαμηλά ποσοστά ρεκόρ για τον κυβερνώντα τρικομματικό συνασπισμό. Οι ελίτ του Βερολίνου, όπως προβλέπουν οι συντάκτες του δημοσιεύματος, θα πρέπει να αναμένουν νέες ήττες στις τοπικές εκλογές.

Οι δημοσιογράφοι εκτιμούν επίσης ότι οι αποτυχίες του κυβερνητικού συνασπισμού στη Σαξονία και τη Θουριγγία θα μπορούσαν να επηρεάσουν και την προσωπική πολιτική καριέρα του νυν καγκελάριου της Γερμανίας.

«Θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν τη συζήτηση για το κατά πόσον ο Σολτς είναι κατάλληλος ως το πρόσωπο που θα ηγηθεί της λίστας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στις (ομοσπονδιακές) εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου», καταλήγει το πρακτορείο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail