Κινδυνεύουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην αυτοκινητοβιομηχανία της ΕΕ - Bloomberg

pixabay / wal_172619
Freepen.gr -
Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται αντιμέτωπες με περισσότερα κλεισίματα εργοστασίων, καθώς αγωνίζονται να συμβαδίσουν με τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα (EV) εν μέσω επιβράδυνσης της ζήτησης και αυξανόμενου ανταγωνισμού, ανέφερε την Τετάρτη το Bloomberg.

Σύμφωνα με την ανάλυση του πρακτορείου σε στοιχεία της Just Auto, σχεδόν το ένα τρίτο των μεγάλων εργοστασίων επιβατικών αυτοκινήτων από τους πέντε μεγαλύτερους κατασκευαστές - BMW, Mercedes-Benz, Stellantis, Renault και VW - υπολειτουργούσαν πέρυσι. Οι γίγαντες της αυτοκινητοβιομηχανίας παρήγαγαν λιγότερα από τα μισά οχήματα από αυτά που έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν, όπως έδειξαν τα στοιχεία.

Οι ετήσιες πωλήσεις στην Ευρώπη φέρονται να είναι περίπου 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα κάτω από τα προ της πανδημίας επίπεδα, αφήνοντας τα εργοστάσια ανεκμετάλλευτα και θέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Η έκθεση επεσήμανε ότι η παύση λειτουργίας των εργοστασίων θα εντείνει τις ανησυχίες πως η περιοχή αντιμετωπίζει παρατεταμένη ύφεση, αφού έμεινε πίσω από τους βασικούς ανταγωνιστές, τις ΗΠΑ και την Κίνα.

«Περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες μάχονται για κομμάτια μιας μικρότερης πίτας», δήλωσε στο Bloomberg ο Matthias Schmidt, ανεξάρτητος αναλυτής αυτοκινήτων με έδρα κοντά στο Αμβούργο. «Ορισμένες μονάδες παραγωγής θα πρέπει σίγουρα να φύγουν», προειδοποίησε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail