«Οι κύκλοι του Ατλαντικού θα αναστατωθούν εάν η Τουρκία αποφασίσει να ενταχθεί στους BRICS»

RIA Novosti / Anton Denisov
Freepen.gr - Οι επιχειρηματικοί κύκλοι του Ατλαντικού θα αναστατωθούν πολύ αν η Άγκυρα αποφασίσει να γίνει μέλος των BRICS, αλλά η Τουρκία είναι ένα ανεξάρτητο κράτος, όχι μια αμερικανική αποικία, δήλωσε στο RIA Novosti ο οικονομικός αναλυτής Mustafa Recep Ercin.

Νωρίτερα, ο Ρώσος προεδρικός σύμβουλος Γιούρι Ουσακόφ δήλωσε ότι η Τουρκία έχει υποβάλει αίτηση για πλήρη ένταξη στους BRICS, η αίτησή της θα εξεταστεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποδέχθηκε την πρόσκληση να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS.

«Οι ΗΠΑ έχουν ήδη πολλούς επιχειρηματικούς εταίρους στους BRICS. Αλλά οι ατλαντικοί κύκλοι θα αναστατωθούν πολύ αν η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, λάβει μέρος στους BRICS, οι οποίες έχουν σαφή θέση κατά του αμερικανικού δολαρίου και της αμερικανικής ηγεμονίας. Αλλά δεν νομίζω ότι οι τουρκικοί επιχειρηματικοί κύκλοι είναι αντίθετοι με τη συμμετοχή στους BRICS. Αντιθέτως, οι εμπορικές φιλοδοξίες της χώρας είναι εμφανείς», δήλωσε ο εμπειρογνώμονας.

Είπε πως η Τουρκία αντιμετωπίζει σήμερα δυσκολίες λόγω των εμπορικών πολιτικών που επικεντρώνονται στην ΕΕ.

«Η νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων είναι πολυπολική και κάθε χώρα πρέπει να συνεργαστεί. Για να λειτουργήσει σωστά η παγκόσμια διακυβέρνηση, οι Αμερικανοί διανοούμενοι πρέπει να είναι πιο ευέλικτοι. Η Τουρκία έχει ήδη γίνει ένας 'σύμμαχος σε μια κλωστή'. Εάν ο Λευκός Οίκος, ο οποίος υποστηρίζει τον τρομοκρατικό διάδρομο στη βόρεια Συρία, κάνει μια κίνηση ως απάντηση στην Τουρκία, η οποία θέλει να συμμετάσχει σε μια οικονομική δομή όπως οι BRICS, θα μπορούσε να οδηγήσει σε διακοπή των δεσμών. Άλλωστε, η Τουρκία είναι ένα ανεξάρτητο κράτος. Δεν είναι αμερικανική αποικία. Η Τουρκία θα πάρει τη θέση της στους BRICS. Αυτό θα συμβεί αργά ή γρήγορα», δήλωσε ο εμπειρογνώμονας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail