Αναλυτής εξήγησε τις συνέπειες της άρνησης της Αργεντινής να ενταχθεί στους BRICS

RIA Novosti / Grigory Sysoev
Freepen.gr - Η Αργεντινή, έχοντας αποφασίσει να μην ενταχθεί στις BRICS και ποντάροντας στις ΗΠΑ και την ΕΕ, έχει αποκοπεί από το 80% του κόσμου, δήλωσε στο RIA Novosti ο διεθνής αναλυτής Marcelo Montes.

Η απόφαση για τη διεύρυνση των BRICS ελήφθη σε σύνοδο κορυφής στη Νότια Αφρική. Εκτός από τη Ρωσία, τη Βραζιλία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική, η ομάδα περιλαμβάνει πλέον την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, το Ιράν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλάι, μετά την ανάληψη της εξουσίας τον Δεκέμβριο του 2023, ενημέρωσε τους ηγέτες των χωρών BRICS με επίσημες επιστολές για την άρνηση της χώρας να ενταχθεί στην ομάδα.

«Ο κόσμος σήμερα είναι πολυπολικός και δεν υπάρχει σχεδόν καμία αμερικανική ηγεμονία με τα χαρακτηριστικά του τέλους της δεκαετίας του '90. Αυτή (η αμερικανική ηγεμονία) διήρκεσε λίγο πολύ μέχρι το 2006, όταν έγινε εμφανής η αποτυχία της βορειοαμερικανικής πολιτικής στο Ιράκ και το Αφγανιστάν», σημείωσε ο Montes.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα η παγκόσμια ισχύς είναι «κατανεμημένη» και «οι BRICS αντικατοπτρίζουν αυτή την ποικιλομορφία, αυτή την κατανομή της παγκόσμιας ισχύος καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail