Αναλυτής: Η Δύση θα αναγκαστεί να σεβαστεί την Τουρκία μετά την ένταξη στους BRICS

RIA Novosti / Φωτογραφικό πρακτορείο φιλοξενίας brics-russia2024.ru
Freepen.gr - Η ένταξη στους BRICS θα ενισχύσει την Τουρκία απέναντι στις αμερικανικές απειλές κι η Δύση θα αναγκαστεί να σεβαστεί τη θέση της Άγκυρας, δήλωσε στο RIA Novosti ο Τούρκος ιστορικός και πολιτικός αναλυτής Μεχμέτ Περιντζέκ.

«Η ένταξη της Τουρκίας στους BRICS δεν θα αποδυναμώσει την Άγκυρα απέναντι στις ΗΠΑ, το αντίθετο μάλιστα. Η συμμετοχή στους BRICS θα ενισχύσει την Τουρκία μπροστά στις απειλές των ΗΠΑ και της Δύσης. Η Τουρκία χρειάζεται διεθνείς συμμαχίες για να αντιμετωπίσει αυτές τις απειλές. Οι BRICS εκπληρώνουν αυτές τις ανάγκες, είναι σημαντικές από την άποψη της εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας. Η Τουρκία δε θα αισθάνεται μόνη της μπροστά στις απειλές», δήλωσε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Είπε ότι ένα άλλο πλεονέκτημα για την Τουρκία στους BRICS θα είναι τα οικονομικά προνόμια.

«Αυτά είναι μεγάλα πλεονεκτήματα. Οι BRICS συγκεντρώνουν τις αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου. Το ατλαντικό σύστημα, η οικονομία του είναι ανησυχητική. Λάκκοι χρέους, κρίση στην παραγωγή. Αυτό το αναγνωρίζουν και οι δυτικοί εμπειρογνώμονες. Το μέλλον της οικονομίας της Τουρκίας είναι στους BRICS. Η Δύση θα πρέπει να σεβαστεί την Τουρκία λόγω αυτής της κατάστασης, λόγω των συμμάχων που θα έχει η Άγκυρα στους BRICS», δήλωσε ο Perinçek.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail