«Οι ΗΠΑ φοβούνται ότι η Τουρκία επιδιώκει να ενταχθεί στους BRICS»

RIA Novosti / Anton Denisov
Freepen.gr - Η Ουάσινγκτον έχει τρομάξει από το γεγονός ότι η Τουρκία, βασικό μέλος του μπλοκ του ΝΑΤΟ, επιδιώκει να γίνει μέλος των BRICS, υποστήριξε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Jackson Hinkle σε συνομιλία του με το RIA Novosti.

«Πρέπει να είναι πολύ ανήσυχοι. Θέλω να πω, η Τουρκία είναι ίσως το πιο σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και το γεγονός ότι συζητούν τώρα την ένταξή τους στις BRICS: είπαν πως έκαναν αίτηση, θα συμμετάσχουν στη συνάντηση των BRICS (σύνοδος κορυφής στο Καζάν)... Οι ΗΠΑ σίγουρα φοβούνται», δήλωσε ο συνομιλητής στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ.

Παράλληλα, σημείωσε τον πολυτομεακό χαρακτήρα της πολιτικής του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα πιστέψει στην ένταξη της χώρας στις BRICS όταν αυτή συμβεί πραγματικά.

Νωρίτερα, ο βοηθός του Ρώσου Προέδρου Γιούρι Ουσάκοφ επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία έχει υποβάλει αίτηση για πλήρη συμμετοχή στο BRICS και αυτή είναι τώρα υπό εξέταση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail